Babynavn:

Lyst på et sjeldent babynavn?

Dette er blant de minst brukte navnene i Norge - som også har en dypere mening.

BABYNAVN: Et navn skal bæres hele livet, hva med å gi den lille et navn som betyr klok eller intelligent? FOTO: NTB
BABYNAVN: Et navn skal bæres hele livet, hva med å gi den lille et navn som betyr klok eller intelligent? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

For mange skal valg av navn speile den personligheten man gjerne ser for seg at barnet kommer til å få. Mon tro om Elon Musk og Grimes tror sitt nyeste avkom, Exa Dark Sideræl, vil få et stjernespekket liv?

KK har tidligere skrevet om at studier viser at et navn har sammenheng med både yrke og utseende. Noe forskere også har vært skeptisk til.

Alle ønsker å gi barnet sitt den beste starten på livet, og et navn som både lyder fint og har en klar betydning kan gi håp for en lysende fremtid.

Mens Norah (betyr lys) og Noah (betyr trøste eller hvile) toppet navnestatistikken i Norge i 2021, kan man også gå for et navn som rett og slett betyr vis, intelligent og kunnskap.

Her er 11 navn, som klinger (like) fint på norsk som på engelsk:

Navn som betyr vis og vishet

Guttenavnene Aldo, Alfie og Alfred betyr vis og vishet. Det er også navn som ikke er alt for vanlig å høre bli ropt på lekeplasser i det ganske land akkurat nå.

Kun 2061 menn/gutter i Norge har Alfred som første fornavn, ifølge SSB (Statistisk Sentralbyrå). Enda sjeldnere er navnene Aldo og Alfie.

LES OGSÅ: Dette var de mest populære navnene da du ble født

Da er nok de tre vise kvinnene, Ramona, Reina og Sonia, vanligere navn i Norge. Men likevel skal det litt til at det sitter tre «Reinaer» i samme klasserom.

Selv om nesten 5000 kvinner deler fornavn med Norges dronning Sonja, er det kun rundt 500 som skriver navnet som Sonia.

495 personer har Ramona som første fornavn mens bare 25 kvinner heter Reina. Ser man etter et sjeldent, men betydningsfullt navn, er det kun åtte kvinner i Norge som har dette vær-inspirerte navnet.

NOORA OG SANA: Karakterene i den populære NRK-serien Skam, Noora/Nora/Norah, som var det mest populære jentenavnet i Norge i 2021, og Sana, som betyr kunnskap og intelligent. Foto: NTB.
NOORA OG SANA: Karakterene i den populære NRK-serien Skam, Noora/Nora/Norah, som var det mest populære jentenavnet i Norge i 2021, og Sana, som betyr kunnskap og intelligent. Foto: NTB. Vis mer

Navn som betyr kunnskap, intelligent og brilliant

Her har vi funnet to guttenavn og tre jentenavn: Ronald og Reginald er de to guttenavnene som fungerer fint på norsk. Ingen av de to er på noen måte veldig mye brukt. Det er under 1000 personer i Norge som bærer navnet Ronald, mens bare 13 menn heter Reginald.

Igjen er jentenavnene noe vanligere: Minnie og Sana er ikke mest brukt. 362 kvinner har Sana som første fornavn, mens bare 26 heter Minnie.

LES OGSÅ: Disse er kongebarna oppkalt etter

Det franskklingende navnet Monique, er det 126 kvinner som bærer. Men den norske varianten av navnet: Monica, som vi strekker oss til å tillegge den samme betydningen, er det nesten 12000 som heter. Noe som ikke er så rart da navnet Monica var en slager på 1970-tallet.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer