Alkoholisme:

Må du drikke i dag, mamma?

Det spørsmålet stilte tenåringene hennes hver dag. Men Nina ville være i fred med alkoholen sin, og ble bare irritert.

ALKOHOLISME: Nina Anett Lea drakk tett i mange år uten å innse at det var hjelp bort fra alkoholen hun trengte. FOTO: Privat
ALKOHOLISME: Nina Anett Lea drakk tett i mange år uten å innse at det var hjelp bort fra alkoholen hun trengte. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg husker godt første gang jeg smakte alkohol. Det var på Hamar, jeg var 17 år og drakk min første øl. Jeg likte med en gang følelsen alkoholen ga meg. Jeg opplevde å bli avslappet, tryggere, mer selvsikker og turte å prate mer, sier Nina Anett Lea (50) fra Kongsvinger. Hun snakker med KKs journalist på Teams.

– Nå innser jeg at varselklokkene burde ringt allerede da, men som ung var jeg bare glad jeg hadde funnet noe som passet så godt for meg.

I begynnelsen festet Nina sammen med vennegjengen i helgene, det var ikke noe spesielt med det. Men ganske fort kjente hun at det var viktig å få i seg tilstrekkelig mengde, slik at hun ble full nok. Hun hoppet av videregående, ble samboer, fikk to barn og giftet seg med barnas far. Datteren Elise er i dag 27 år og sønnen Fredrik er 24. Nina er skilt fra barnas far.

Ninas barn og hennes mor har godkjent at de omtales i artikkelen.

Bare én ting gjorde at hun slappet av

– Til tross for manglende utdannelse, fikk jeg gode jobber med mye ansvar. Som 28 åring var jeg leder med ansvar for cirka 20 ansatte. Dette var i en døgnåpen bensinstasjon med gatekjøkken, og jeg opplevde jobben som krevende. Den gangen var det også et utstrakt salg av kontantkort til mobiltelefoner, sier Nina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer