Magda er reservebestemor for nabobarna Haidar og Amir

For Magda (78) er det naturlig å strekke ut en hjelpende hånd når hun ser et behov. Hun har i flere år hatt rollen som bestemor for Haidar (10) og Amir (4).

AKTIVITETER: Mens Amir sitter på Magdas fang og tegner, følger Haidar godt med. De to er vant til å tilbringe tid alene med bestemoren. Foto: Merete Sillesen
AKTIVITETER: Mens Amir sitter på Magdas fang og tegner, følger Haidar godt med. De to er vant til å tilbringe tid alene med bestemoren. Foto: Merete Sillesen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er mange ulikheter mellom naboene Magda Iversen og Nora Yassir (35), som har funnet hverandre på en helt spesiell måte. Magda fra Jørpeland er pensjonert anestesisykepleier og tidligere offiser i Frelsesarmeen, hun har aldri vært gift og har ingen barn. Morsmålet er norsk. Nora fra Irak er alenemor til to gutter, har gått på skole som voksen og er nå i jobb. Magda er troende kristen og Nora er muslim. Morsmålet er arabisk, som hun ofte snakker med sønnene, men hun snakker også godt norsk.

– Gjensidig respekt og tillit er like viktig for oss begge to, sier Magda, mens Amir kroer seg inntil henne i sofaen.

Det er tydelig at seksåringen er helt trygg sammen med Magda, som har vært en viktig omsorgsperson i nabofamiliens liv siden de flyttet inn i rekkehuset på Løren i 2018.

Hjelp til ny bolig

Nora forteller at hun kom fra Irak på familiegjenforening da hun var 17 år, sammen med sine tre søstre. Far var allerede etablert i Norge. Hun hadde bare gått på skole til fjerde klasse i Irak, og fullførte grunnskolen og videregående i Oslo. Hun giftet seg med en mann fra Irak, han hadde ikke oppholdstillatelse, og paret ble senere skilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.