Kultur

Magisk alene

Susanna Wallumrød har ikke med sitt Magical Orchestra, men magien er der fortsatt.

Magisk alene
Publisert
Sist oppdatert



Susanna:
«Sonata Mix Dwarf Cosmos»

 • Utgitt av Rune Grammofon
 • Sjanger: Jazz
 • Karakter: kkkkkk




  Som den ene halvparten av Susanna and the Magical Orchestra høstet Susanna Wallumrød enorm jubel med platene «List Of Light And Buoys» og «Melody Mountain». Nå gir Susanna ut plate under sitt eget navn alene, men får fortsatt god hjelp av Morten Quenild. Og i motsetning til de nevnte platene, er materialet på «Sonata Mix Dwarf Cosmos» utelukkende Susannas eget.

  Det er et musikalsk sjakktrekk, skal det vise seg.

  Hjertevondt og vakkert
  «I've been waiting for a reason to stay. Will it come, will it come today,» undrer Susanna med nesten overjordisk stemme over et minimalistisk og elegant gitararrangement. Musikken befinner seg i grenselandet mellom jazz, elektronika og lounge - det er lavmælt, rolig, tankevekkende og insisterende. Hører du ikke etter, kan den sveve velfungerende som bakgrunnsmusikk.

  Når du begynner å høre etter, får du gåsehud.

  Skjørt
  Tankene går til sterke, norske jazzdamer som Radka Toneff og Sidsel Endresen - og det er slett ikke verst! Susanna har en fantastisk, varm og sjelfull stemme som treffer oss rett i hjertet, ikke ulikt amerikanske Cat Power.

  Når de gode hjelperne blant annet teller navn som Helge Sten, Morten Quenild, Øystein Greni og Christian Wallumrød, gir det en pekepinn på hva du har i vente. «Sonata Mix Dwarf Cosmos» er en fabelaktig, tidløs, stemningsfull plate - et nydelig lydspor til stille kvelder, mye rødvin og de store samtalene.



  Magisk alene
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer