Kultur

Magisk sommerminne

Bli med Tor Åge Bringsværd på tur.

Publisert
Sist oppdatert
På Rådhusplassen i København kjøpte forfatter Tor Åge Bringsværd en novellesamling, redigert av Jose Louis Borges, som ble gitt ut to år før Bringsværd selv ble født. Idet han slår boken opp, ser han at hans eget navn står skrevet i innholdsfortegnelsen - i en bok han aldri har sett før i hele sitt liv...

Hvordan Tor Åge Bringsværd løser dette mysteriet, avsløres i Leselyst i denne ukens KK. Her får du også novellen Mannen som samlet på 1. september 1972.

Tor Åge Bringsværd startet sin forfatterkarriere med å skrive science fiction mot slutten av 1960-årene, men har senere utvidet repertoaret betydelig. Han har skrevet dramatikk for teater, tv og radio, han har publisert essay, barnebøker, noveller og romaner.

Med sin sjarm og humor har bøkene hans hatt stor publikumsappell, og tittelen på en av dem: «Den som har begge beina på jorda står stille», er nærmest blitt et ordtak her i landet.

I 1978 fikk han Rivertonprisen for romanen «Pinocchiopapirene », og i 1985 kom han med første bind i den kritikerroste GOBI-serien. Disse bøkene er blitt utropt til moderne klassikere, og de er også oversatt til flere språk.

I fjor var han igjen aktuell, blant annet med framtidsromanen «WEB. Betroelser om en truet art». Tor Åge Bringsværd har mottatt en rekke prestisjefylte priser, både norske og internasjonale, blant annet har han to ganger vært nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer