Muffins

Magiske muffins

Ingen kan motstå hjemmebakte muffins med smaker som sjokolade, ananas eller eple og kanel med litt krem og pynt på ­toppen! Da blir det fest!

Sjokolademuffins med kirsebær
(ca. 12 stk.)

Dette er muffins med litt voksen smak.

100 g mykt smør
2 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
4 ss kakao
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
ca. 12–24 hermetiske kirsebær
¾ dl lake fra kirsebærene

Pynt:
2–3 dl kremfløte
revet mørk sjokolade

Rør smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen under omrøring.

Bland alle tørre ingredienser, og sikt det forsiktig i deigen, bland i vekselvis med kirsebærlaken.

Fordel røren i stødige muffinsformer på muffinsbrett. Trykk ned 1–2 kirsebær i hver form.
Stek kakene midt i ovnen ved 200° i 12–15 minutter, eller til de akkurat er gjennomstekte.

Avkjøl på rist.

Pisk fløten til krem. Sprøyt den på hver muffins. Riv over rikelig med mørk sjokolade og server.

Tips: Du kan også bruke kirsebær i romlake i disse muffinsene. 

 

Muffins med eple og kanel
Muffins med eple og kanel Vis mer

Muffins med eple og kanel

(ca. 12 stk.)
Dette er en klassiker alle liker.

125 g smør
2 dl sukker
2 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk
2 epler
ca. 1 ss sukker
1–2 ts kanel

Rør smør og sukker luftig. Rør i ett egg av gangen. Bland hvetemel og bakepulver. Sikt det i under om­røring. Rør i melken.

Stikk ut kjernehusene. Del det ene eplet i biter og det andre i tynne skiver. Strø på sukker og kanel.

Vend epleterningene i røren, og fordel røren i muffinsformer på muffinsbrett. Legg over epleskiver. Strø på litt sukker.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200° i 15–18 minutter.

Avkjøl på rist.

Tips: Du kan bytte ut eple med pære eller bær. 

 

Muffins med ananas og marshmallows
Muffins med ananas og marshmallows Vis mer

Muffins med ananas og marshmallows

(10–12 biter)

En herlig smakskombinasjon av søte marshmallows og frisk ananas.

100 g mykt smør
1 ½ dl sukker
2 egg
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 dl surmelk eller yoghurt naturell
ca. 2 ringer hermetisk ananas

Pynt:
2–3 dl kremfløte
minimarshmallows eller valgfritt strøssel, bær eller sitronmelisse

Rør smør og sukker luftig. Rør i ett egg av gangen. Bland alle tørre ingredienser og sikt i under omrøring med sur­melken.

Hell av laken, og skjær ananasen i biter.

Fordel ca. halvparten av røren i stødige former på en muffinsplate. Fordel ananas i formene, topp med resten av røren.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Sjekk med kakenål at de er gjennomstekte.

Avkjøl på rist.

Pisk fløten til krem og sprøyt på muffinsene. Strø på marshmallows. Pynt med sitronmelisse.

 

Glutenfrie muffins, grunnoppskrift
(16 stk.)
Tilsett etter smak, f.eks. bær, ­krydder, sjokolade o.l.

2 egg
2 dl sukker
3 dl Toro glutenfri fin kakemiks
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl matfløte
50 g smeltet smør

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen kakemiks, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smør, bland med melken og rør dette forsiktig inn i røren.

Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle, på muffinsbrett. Stek muffinsene midt i ovnen ved 225° i ca. 10 minutter.

Avkjøl muffinsene.

De kan fryses, og tiner raskt på ca. 10 minutter.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: