Kultur & Underholdning

Makaroni og ostesaus

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 4 personer)
200 g makaroni
2 ss solsikkeolje
2 små løk
10 skiver bacon
2 store håndfuller sjampinjong
20 kirsebærtomater
salt og pepper

Ostesaus
8,5 dl melk
2 laurbærblad
4 ss smør
4 ss strøkne med mel
200 g cheddar
2 ts sennepspulver (engelsk, gul boks)

Smør en ildfast form med litt olje. Kok pastaen og ha den i ostesausen, som du kan lage mens makaronien koker. Ha melk i en liten kjele sammen med laurbærblad. Varm opp forsiktig, til melken nesten når kokepunktet. Imens smelter du smøret i en annen kjele over svak varme. Ha i melet og kok forsiktig i 3 minutter mens du rører. Pass på at det ikke blir brunt. Ta vekk laurbærbladene fra melken og hell litt av melken over i mel- og smørblandingen. Rør godt. Tilsett mer til du får en fin og tykk saus. Eventuelt sett opp varmen litt. La sausen småkoke i 3 minutter. Ta vekk fra varmen og ha i revet ost. Når den har smeltet, smak til med sennepspulver og salt og pepper. Ha i pastaen. Ha olje i en panne, del løken i biter og ha den i den varme oljen. La løken bli myk. Mens den steker kan du dele baconet i biter og ha det i sammen med løken. Stek videre til baconet får farge. Del soppen i biter og ha dem i sammen med bacon og løk. Stek sammen i ca. 3 minutter. Bland inn i sausen sammen med tomater som er delt i to, hvis du bruker kirsebærtomater. Ha alt over i den ildfaste formen, dryss over litt mer ost og stek formen i ca. 5 minutter, eller til osten er gyllen. Bruk helst grillelementet på medium høy varme. Skal du varme formen opp igjen etter at den er blitt kald, som for eksempel restemat eller at du har laget den noen timer i forveien, sett ovnen på 200°C og stek i 12-15 minutter.

Makaroni og ostesaus
Makaroni og ostesaus Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer