Kultur & Underholdning

Maks morgen

Lange helgemorgener er som skapt for gode frokoster sammen i senga og nytelser på badet.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Rohny KristensenMANGO- OG BANANSMOOTHIE1 mango1 banan0,5 l yoghurt, naturell eller med frukt, melon eller multe, for eksempel. Helst med gule bær/frukter1 presset appelsinFor å lage smoothies trenger du helst en blender eller food-processor. Skrell det som må skrelles, og del frukten i mindre biter. Ha alt oppi og kjør til blandingen har en konsistens som er drikkbar. Skogsbær inneholder mye frø, så hvis du ønsker det, kan du sile smoothien før du serverer den. Dette kan du lage kvelden før.SKOGSBÆR- OG JORDBÆRSMOOTHIE1/2 pose røde, frosne bær fra frysedisken0,5 l yoghurt, skogsbær,jordbær eller naturellFremgangsmåte som over.FARGERIKE FRUKTSPIDDBruk grillpinner og hakk frukt som du bare stikker på spydene. Vi brukte:jordbær (man får det hele året, norske også hvis man vil betale for det)kiwifrisk ananasmangomelonMYSLI MED MYE ITa det du har av gryn, nøtter, frø og eventuelt tørket frukt. For eksempel noen never hver av følgende:firkorn-blandingsolsikkefrølinfrøhasselnøttkjernerlitt tørket frukt fra poserevet kokoshavregrynlitt cornflakes eller liknende2 ss smør1 dl honning1 ts kanelSett stekeovnen på 180° og bland alt det tørre i en bolle. Smelt smør og honning i en liten kjele. Ha i kanel. Hell det over kornblandingen og rør rundt. Hell over i en langpanne og la blandingen riste i ovnen i 20 minutter. Husk å røre innimellom. Korn- og frøblandingen skal få en gyllen farge. La den avkjøle før du heller den over i glass eller liknende. Der holder det seg lenge!KEFIRPANNEKAKER MED PLOMMER OG YOGHURT(Ca. 16 stykker)250g hvetemel3 ts bakepulverklype salt2 egg7,5 dl kefir/surmelk75 g usaltet smørekstra smør til stekingkaramelliserte plommerlønnesirup yoghurtPannekaker: Smelt smøret og sett til side. Sikt mel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Bland sammen. Bland eggene lett sammen i en annen bolle og ha dem i melet sammen med kefiren og det smeltede smøret. Rør slik at alt blir blandet. Varm opp en stekepanne og ha i smør. For hver pannekake, ha i ca. 0,8 dl røre og stek ca. to minutter på hver side.Legg pannekakene på en tallerken, og sett den i ovnen eller et annet sted de kan holde seg lune mens du steker resten, og til slutt lager du karamelliserte plommer. Plommer: Varm opp stekepannen på høy varme. Del plommene i to og fjern steinene. Dryss sukker på de flate sidene og legg dem med denne siden ned mot pannen. La plommene ligge der til sukkeret smelter og karamelliserer seg. Et par minutter. Server pannekakene i en bunke, hvor det lagvis ligger plommer, lønnesirup og eventuelt yoghurt, hvis du ikke velger å servere det meste av den ved siden av.NÅR DU HAR TID: BANANBRØD MED SJOKOLADE(8–10 skiver)250 g hvetemel1 ts bakepulver125 g usaltet smør250 g sukker4 modne bananer2 egg1 ts vaniljeekstrakt175 g mørk eller lys sjokolade av god kvalitet.Forvarm stekeovnen til 180°. Sikt mel og bakepulver i en bolle. Smelt smøret og bland det med sukker, most banan, egg, vaniljeekstrakt og hakket sjokolade i en annen bolle. Ha det over i bollen med det tørre og bland forsiktig. Ikke rør for mye. Ha røren over i en form som er ca. 19 x 11 cm, og bak i ovnen i halvannen time. Eventuelt sjekk etter 1 time og 15 minutter ved å stikke en trepinne i brødet. La brødet avkjøle i 5 minutter i formen før du tar det ut. Server i tykke skiver med smør. Synes du det blir litt drøyt med så mye sjokolade, kan du enten droppe det helt eller bruke mindre.OMELETT MED SNØFRISK OG SALVIEDenne er så enkel, men likevel har den så utrolig god og frisk smak.4 egglitt vannlitt salt1/2 beger snøfrisk naturell8–10 salviebladersmør til stekingnykvernet pepper til serveringBland eggene med 3–4 ss vann og litt salt. Bland med en gaffel. Smelt smør i stekepannen og ha i røren. La omeletten steke til den er litt over halvstekt. Legg klatter med snøfrisk på en stripe langs midten. Det samme med salviebladene. Brett inn to sider mot midten og la den ligge litt til. En omelett er best hvis den ikke er helt stekt, så for all del, la det være litt gelé på toppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer