Helse & Livsstil

Makt i de foldede hender

Prest Sunniva Gylver ville aldri stemt KrF.

Publisert
Sist oppdatert
Sunniva Gylver (39) er kanskje den sprekeste presten i Norge. Akkurat derfor kunne hun aldri tenke seg å stemme KrF.Knallrødt hår. Lebestift og stram T-skjorte det står "prest" på. TV-presten Sunniva Gylver gikk aldri inn i mengden på teologistudiet. Det er hun stolt av.- Men hvorfor stemmer du ikke KrF?- De profilerer seg ikke på viktige spørsmål som miljø og nord-sørproblematikk. Dessuten er jeg uenig i deres syn på homofile.- Hva står det om homofili i Bibelen?- Det står at menn som ligger med menn ikke skal arve Guds rike.Hun sier det på rams. Har tatt denne diskusjonen mange ganger før. Må kjempe for standpunktet igjen og igjen.- Men hvis det står i Bibelen, kan du som prest bare se bort i fra det?-Jeg ser ikke bort fra det, men vi må huske at skriften, som ble skrevet for flere tusen år siden, antagelig er skrevet av heterofile menn i maktens sirkler. Bibelen har en høyst menneskelig side. All tro er tolket tro. - Likevel står det der, svart på hvitt.- Skulle vi tolket Bibelen bokstavelig skulle alle kvinner vært tildekket.. Jeg kjenner ingen som lever bokstavelig etter Bibelen. Hvorfor skal vi da insisterere på å tolke bokstavelig akkurat med homofili, spør Sunniva.I denne ukens KK kan du lese mer om:
 • Sunnivas kamp for sine tre syke barn
 • Følelsen av å være annerledes
 • Søsteren som døde
 • (Foto: Faksimile fra KK)

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer