MS:

Malin (43) nådde toppen på Kilimanjaro, til tross for sykdommen

Da Malin fikk beskjed om at hun hadde fått MS, tok livet en ny vending. Men ikke bare til det verre: Sykdommen ga henne mot til å gå løs på nye utfordringer.

MS: Malin Schultz og mannen Johan gikk sammen til toppen av Kilimanjaro. FOTO: Stefan Nilsson
MS: Malin Schultz og mannen Johan gikk sammen til toppen av Kilimanjaro. FOTO: Stefan Nilsson Vis mer
Publisert

Da Malin Schultz (43) fortalte at hun hadde tenkt å gå til topps på Kilimanjaro, reagerte mange rundt henne med forferdelse.

– «Nei men Malin, det kan du jo ikke gjøre. Du har jo MS!», fikk jeg høre. Da svarte jeg: «Det er jeg som skal gå opp dit, ikke MS-en min», forteller hun.

Helt siden Malin for 14 år siden fikk diagnosen attakkvis multippel sklerose, har hun i perioder vært dårlig både fysisk og psykisk. Kanskje er det derfor ikke så rart at folk rundt henne bekymret seg da hun fortalte om Kilimanjaro-planen sin.

Men Malin tvilte aldri. Forbløffende nok har MS-diagnosen ført til at hun vet hva hun vil i livet, på en helt annen måte enn før hun ble syk.

– Etter at jeg fikk MS, er det som om jeg har lært meg å nyte livet enda mer, sier hun.

I dag bor hun nord for Stockholm sammen med mannen Johan og sønnen Marcus på 7 år. Hun er personlig trener og instruktør innen spinning, aerobics og yoga. I tillegg holder hun foredrag om sine erfaringer. Men veien dit har vært lang.

Plutselig synsforstyrrelser

Dagen før Malin fylte 29, tok livet hennes en ny vending. Plutselig så hun mye dårligere på det venstre øyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer