Marcus Og Martinus

Mamma Gerd Anne Gunnarsen: - Vi vil at de skal få være vanlige gutter

Men på større arrangementer må faktisk TV-yndlingene Marcus & Martinus (13) ha en evakueringsplan klar, i tilfelle de stormes av unge jenter.

SUPERSTJERNER: Marcus og Martinus er blitt superstjerner etter at de vant MGP jr i 2013. Her med mamma Gerd Anne.  Foto: Geir Dokken
SUPERSTJERNER: Marcus og Martinus er blitt superstjerner etter at de vant MGP jr i 2013. Her med mamma Gerd Anne. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Gerd Anne Gunnarsen, moren til tvillingene, artistene og tv-yndlingene Marcus & Martinus (13), har latt seg overraske av kreative og utholdende jenter mange ganger siden guttene vant MGP Junior med låten «To dråper vann» for tre år siden.

Siden har de medvirket i tv-programmer, gitt ut plate og turnert land og strand rundt flere ganger allerede. På Instagram har de rundt 150 000 følgere. Det er ingen under 15 år som ikke vet hvem M&M er.

Da Marcus & Martinus var på fotballskole, måtte det skje i hemmelighet for at ikke en stor skare jentefans skulle troppe opp.

- Vi vil gjerne at de også skal få være vanlige gutter som spiller fotball med kompisene sine, men så fort noen legger ut et bilde av dem på sosiale medier som avslører hvor de befinner seg, kommer det mange jenter som vil ta bilder av og med dem. 

PÅ VG-LISTA: Her spiller gutta for tusenvis av fans under VG-lista i Oslo i sommer.  Foto: VG
PÅ VG-LISTA: Her spiller gutta for tusenvis av fans under VG-lista i Oslo i sommer. Foto: VG Vis mer

LES OGSÅ: Sophie Elises mamma: - Hun er fortsatt den samme jenta på innsiden

- Vi må faktisk ha evakueringsplan klar når vi befinner oss på store arrangementer, som fotballskolen vi var på i Trondheim, forteller Gerd Anne Gunnarsen, moren til tvillingene. 

Gerd Anne husker særlig en gang da sønnene hadde spilt konsert, og så var gått til hotellet for å legge seg. Regnet høljet ned, og da Gerd Anne skulle gå inn døren til resepsjonen, så hun to jenter som satt dyvåte i regnet. De ventet på M&M. 

– Jeg sa til dem at guttene dessverre var gått inn for kvelden og ikke kunne komme ned og hilse på dem. Da begynte de å gråte. Sånne situasjoner er vanskelige. Fansen deres er jo bare barn selv, forteller Gerd Anne.

LES OGSÅ: Derfor er tvillingene Mary-Kate og Ashley moteikoner

UNGE JENTER: De to tvillingene har så mange jentefans at foreldrene må ha en evakueringsplan for dem når de deltar på større arrangementer, som her - under VG-lista i Trondheim. Foto: VG
UNGE JENTER: De to tvillingene har så mange jentefans at foreldrene må ha en evakueringsplan for dem når de deltar på større arrangementer, som her - under VG-lista i Trondheim. Foto: VG Vis mer

Fremmede mennesker på trappa

Gerd Anne og mannen Kjell Erik var helt vanlige foreldre til tvillinger på 10 år og søstrene deres på henholdsvis fire og 20. De bodde da som nå i den lille bygda Trofors i Nordland. Guttene hadde alltid likt å synge og underholde, og meldte seg på MGP jr. med en låt de selv hadde skrevet. Dagen etter finalen skulle hele familien reise til Bangkok, hvor Gerd Anne jobbet. 

– Vi bestilte billetter, for det var helt utenfor vår fantasi at de kunne komme til å vinne hele konkurransen.

I dag er det andre mennesker som legger om reiseplanene sine på grunn av dem. Mer enn én gang har Gerd Anne opplevd at fremmede mennesker står på trappa for at barna deres skal få treffe sine store idoler. 

– Jeg spurte en av familiene som ringte på hvordan de visste hvor vi bodde. Da sa de at de hadde spurt nede på Coop.

Foreløpig ler hun av det. Både hun og resten av familien synes mest at all oppmerksomheten har vært hyggelig.

VANLIGE GUTTER: Hjemme er ikke Marcus (t.v.) og Martinus stjerner, men vanlige gutter som tuller og herjer rundt. Men mamma Gerd Anne er veldig stolt av dem. Foto: Geir Dokken
VANLIGE GUTTER: Hjemme er ikke Marcus (t.v.) og Martinus stjerner, men vanlige gutter som tuller og herjer rundt. Men mamma Gerd Anne er veldig stolt av dem. Foto: Geir Dokken Vis mer

Artikkelen fortsetter under bildet.

Siden sønnene går på skolen, har de ofte måttet ta med skolearbeid rundt på turneer. Heldigvis er faren deres lærer.

– Skolen har lagt til rette sånn at guttene kan turnere. For oss betyr det at vi må sette klare grenser for dem, og at de vet at etter konsert skal de tilbake på hotellet og gjøre lekser. Det går fint, selv om de av og til ikke har så veldig lyst. Men dette er en forutsetning for at de skal få lov til å holde på med å opptre. 

Gerd Anne var skeptisk da guttene skulle spille inn plate. Skulle andre voksne komme inn og styre guttene hennes for å tjene mest mulig penger?  

– Guttene fikk tidlig en manager som tar seg av henvendelser og program. Uten Jon hadde det vært vanskeligere. Ofte sier han nei til ting han mener guttene ikke skal være med på. Jeg spør ham til råds om alt mulig. Jeg har faktisk takket samboeren hans for at vi får låne ham så mye som vi gjør!

Gerd Anne tillater seg selv å være synlig stolt av alle barna sine.

– Vi har vært veldig oppmerksomme på at guttene skal beholde bakkekontakten og oppføre seg ordentlig. 

Søstrene er også stolte over brødrene. 

– Men hjemme er de helt vanlige brødre som krangler, leker og roter.

 Foreløpig er ikke Marcus og Martinus like opptatt av jenter som jenter er av dem. 

– Jeg tenker noen ganger på hvordan det skal bli når de blir interessert i å få kjæreste. Da håper jeg de blir valgt for dem de er, ikke fordi de er Marcus & Martinus.

LES OGSÅ: Seks ting du bør gjøre foran barna dine

Ikke alle foreldre har beina på jorden

– Det hører med til sjeldenhetene at vi skriver kontrakter med artister under 18 år, sier markedsdirektør Leif Ribe i Sony Norge.

Når det skjer, er de særlig opptatt av at jobben ikke skal føles for mye som plikt. At foreldrene er med på notene er helt nødvendig.

 – I Marcus & Martinus‘ tilfellemerket vi med en gang at foreldrene hadde et reflektert forhold til oppmerksomheten. Vi har hatterfaringer med foreldre som kanskje ikke har hatt beina like godtplantet på jorden, sier Ribe.

Denne saken er også publisert i KK 44. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer