Overgrep mot barn

- Mamma gjorde plass til at jeg kunne fortelle det

De ble begge misbrukt. Sytten år etter misbruket startet, ropte Kari det ut. Emilie ropte det ut i søvne.

TUNGT Å BÆRE: - Det er en altfor tung hemmelighet å bære så lenge, forteller Kari. Det tok sytten år fra overgrepene startet, til hun klarte å fortelle om det. FOTO: Astrid Waller
TUNGT Å BÆRE: - Det er en altfor tung hemmelighet å bære så lenge, forteller Kari. Det tok sytten år fra overgrepene startet, til hun klarte å fortelle om det. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Helt siden jeg var liten, har jeg har hatt en magefølelse på at det ikke var riktig det som skjedde, men det tok 17 år før jeg klarte å fortelle om det. Det har vært en langsom modningsprosess å forstå hva jeg ble utsatt for og hvordan det har påvirket meg.

- Jeg var bare fem år da det startet. Jeg kjenner voksne som har blitt voldtatt i voksen alder - de begynner å se innover, etter om de har gjort noe feil. Det gjorde jeg som barn også, men du har ikke ordene. Jeg visste ikke hva jeg skulle si og var redd for å bli tatt for å gjøre noe galt. Så kommer skammen. Om man ikke sier noe med en gang, er det på en måte for sent. Tar man det med en gang, føles det bedre.

- Jeg ble som et uvær

- Skal du ta det senere, passer det aldri. Så vil man på en måte legge det bort, at det ikke skal ta plass. Da jeg var tenåring var det viktig at det ikke skulle påvirke meg i det hele tatt. Jeg prøvde å skyve det bort.

- Det var da jeg fikk min første kjæreste, og skulle ha sex med han, jeg forstod hvor feil det var, det slektningen hadde gjort med meg. Jeg ble så redd for at kjæresten min skulle merke noe på meg, og skjønte at sånn skal det jo ikke være. Jeg holdt det så tett til hjertet for jeg ville ikke at det skulle definere meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer