Prins Harry

– Mamma kledde oss opp som tvillingene i Alice in Wonderland

Prins Harry mener at han og broren taklet morens spesielle klessmak svært forskjellig.

PRINS HARRY: Diana på vei til skolen med William og Harry, på Harrys første skoledag på Wetherby School i Notting Hill. Guttene har på seg skoleuniform, men ifølge Harry hadde moren en svært særegen smak i barneklær. FOTO: NTB
PRINS HARRY: Diana på vei til skolen med William og Harry, på Harrys første skoledag på Wetherby School i Notting Hill. Guttene har på seg skoleuniform, men ifølge Harry hadde moren en svært særegen smak i barneklær. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Ved inngangen av 2023 hadde verden ventet i spenning på prins Harrys selvbiografi «Spare», og da boken kom, skjønte man fort at forholdet mellom brødrene Harry og William ville bli enda mer anstrengt.

At de to sønnene til Diana og Charles skulle bli uvenner var det få som kunne sett for seg. Som smårollinger var de ofte å se ved morens side, gjerne med armene hennes rundt seg på ferier. Siden, da Diana døde etter bilulykken i Paris, var bildene av de to morløse guttene, som gikk med bøyde hoder etter morens kiste gjennom Londons gater, hjerteskjærende.

Trodde moren hadde gjemt seg

I boken sin skriver Harry i følelsesladde kapitler om tapet av moren, og at han til langt opp i voksen alder faktisk trodde at hun bare hadde søkt dekning, og at hun kom til å komme tilbake.

Men han mimrer også om en god mor som ikke kunne få nok av å leke med sønnene sine – og som også hadde en svært spesiell måte å kle dem opp på.

Særegen stil

De to guttene var nemlig ofte å se i like eller matchende antrekk, og Harry skriver at storebror William hatet at moren kledde dem likt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer