På sykehus under korona

– Mamma måtte gjennom hjerteoperasjonen alene

Da moren nylig måtte hjerteopereres, fikk verken mannen eller barna besøke henne på sykehuset. Det har fått datteren Una til å reagere.

NÆRT FORHOLD: Una Sand reagerer på at moren hennes måtte gå gjennom en omfattende hjerteoperasjon uten at familien fikk følge henne inn eller besøke henne. FOTO: Privat
NÆRT FORHOLD: Una Sand reagerer på at moren hennes måtte gå gjennom en omfattende hjerteoperasjon uten at familien fikk følge henne inn eller besøke henne. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Februar 2021. I Oslo er gatene tomme. En by med en million mennesker holder seg til sine kohorter. De få som er utendørs er gjemt bak munnbind. Men tomme gater har også sin pris, for selv i kontrollerte kohorter oppstår det uventede kriser.

– Mamma fikk påvist en sjelden, medfødt hjertefeil for et par måneder siden, og vi fikk beskjed om at hun måtte gjennom en hjerteoperasjon, forteller Una Sand (24).

Una er låtskriver og artist, men under korona har hun satt seg på skolebenken for å studere sykepleie.

At hun selv skulle få kjenne helsevesenets utfordringer så til de grader på kroppen, var en utilsiktet «gave». En innsikt hun gjerne skulle vært foruten.

– Da mamma skulle opereres fikk vi beskjed om at vi ikke fikk lov til å besøke henne på sykehuset. Vi var selvfølgelig engstelige før operasjonen, og pappa hadde spurt om han kunne få være med henne ved innleggelsen. Mamma spurte også om å få ha pappa der, men svaret var nei. Grunnet korona var det ikke lov til å ha med ledsager.

Una rister på hodet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer