Spiseforstyrrelse

- Mamma og pappa er grunnen til at jeg ble til, men de er også grunnen til at jeg fortsatt er her

Emeline Kihle (22) har hatt anoreksi i fem år. Moren har vært hennes absolutt viktigste støttespiller og har til tider vært helt avgjørende for at den magre kroppen skal få i seg næring.

SPISEFORSTYRRELSER: Emeline Kihle har hatt spiseforstyrrelser i fem år. Moren har vært hennes absolutt viktigste støttespiller.  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Scanpix
SPISEFORSTYRRELSER: Emeline Kihle har hatt spiseforstyrrelser i fem år. Moren har vært hennes absolutt viktigste støttespiller. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Mamma og pappa er grunnen til at jeg ble til, men de er også grunnen til at jeg fortsatt er her. Hadde det ikke vært for dem kunne jeg ligget under en stein nå, sier Emeline Kihle (22).

Hun nærmet seg 17-årsdagen sin da mamma Synnøve Kihle så henne i dusjen en dag. Hun var blitt så tynn. Og det var da hun bestilte en time til legen.

– Legen sa jeg skulle prøve å spise mer, og jeg var jo enig i det. Men så kom jeg hjem og fant ut at det var ikke så lett likevel, forteller Emeline.

Samtidig jobbet Emeline hardt på skolen for å få gode nok karakterer til å få være med på utveksling i andreklasse på Fystikkalleen videregående skole. Englandsoppholdet hadde hun gledet seg til og jobbet mot siden hun og moren besøkte skolen under åpen dag i tiende klasse. Halvannet år senere, og fem måneder etter det første legebesøket, måtte Emeline hentes hjem fra sykehuset etter én og en halv uke i England. Når moren ikke sørget for at Emeline spiste, så stoppet det opp.

– Du dro vel på en onsdag og ble lagt inn på sykehus torsdagen uken etter. Vi forsto nok fortsatt ikke helt alvoret, men da vi kom til riktig sted på Ullevål tok det omtrent en halvtime fra det ble sagt at hun var dårlig, til hun lå i en sykeseng med intravenøst, forteller Synnøve Kihle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer