Alzheimer i ung alder:

Mammaen som forsvant

Da Annikken fikk diagnosen Alzheimer som 54-åring, måtte barna hennes ta stilling til om de ville hjelpe henne med å dø.

IDOLET: Christine Mølmann Annexstad fotografert sammen med mamma Annikken Annexstad på 80-tallet. Christine forteller at hun har sett opp til moren hele livet. Foto: Privat
IDOLET: Christine Mølmann Annexstad fotografert sammen med mamma Annikken Annexstad på 80-tallet. Christine forteller at hun har sett opp til moren hele livet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

ølg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her. Artikkelen ble første gang publisert 29.september 2019.

Når Sigurd Mølmann Annexstad (25) tenker tilbake, tror han det aller første tegnet på at noe var galt kom da han gikk i 7. klasse. Året er 2009. Mamma Annikken har sagt ja til at Sigurds bestekompis kan sove over. Men når hun kommer hjem om kvelden skjønner hun ikke hvorfor de er der. I morens ansikt ser Sigurd en forfjamselse og forvirring han ikke har sett før.

Annikken begynner å oppføre seg merkelig. Hun fyller kjøleskapet med store mengder mat. Hun må alltid ha sju til åtte yoghurter, én boks med peanøtt-is og 10 Cola Zero i kjøleskapet. I hyllene rundt peisen må det alltid være fullt med ved.

Hun glemmer ting de nettopp har snakket om og blir lett sint. Mor og sønn havner ofte i krangler om ingenting.

Hvor er Annikken?

– Noen ganger lurer jeg på hvor Annikken er. Om det er meg selv, sier Annikken Annexstad (60) til Vår Staude i God Morgen Norge på TV2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.