Familie (3-7)

Mammas fiskegrateng

Langt enklere enn du tror, og veldig mye bedre enn den fra frysedisken.

Publisert
Sist oppdatert




(Til 4 personer)

1 pakke torsk,
skåret i biter
150 g makaroni
3 ss smør
3 ss hvetemel
4–5 dl melk
salt
pepper
muskat
brødrasp eller revet ost

Kok opp makaroni og sett den til side. Smelt smør i en kjele og ha i mel. Lag jevning ved å tilsette melken litt og litt. Det er viktig å røre raskt og godt hele tiden så det ikke klumper seg. Kok i fire–fem minutter. Den hvite sausen skal være tykk og god. Smak til med salt,
pepper og muskat. Bland inn makaroni og fisk og hell alt over i en gratengform.

Strø over brødrasp eller revet ost og stek gratengen i ovnen på 200° i cirka en halv time
eller til den er blitt gyllen på toppen.

Pynt med litt grønt og server gulrøtter og smeltet smør til.

Mammas fiskegrateng
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer