Krydderkake

Mammas krydderkake

Dette er en stor langpannekake som smaker deilig av krydder og holder seg saftig lenge – om den overlever første servering. Her er kaken delt i biter og servert med topping av kremost.

(1 stor langpanne)

◗ 680 g sukker
◗ 720 g hvetemel
◗ 6 ts bakepulver
◗ 4 ts ingefær
◗ 4 ts nellik
◗ 4 ts kanel
◗ 120 g smeltet smør
◗ 4 halvpiskede egg
◗ 6 dl melk
◗ ca. 200 g rosiner

1. Bland alt det tørre og rør inn resten. Bruk gjerne en stor kjøkkenmaskin når du blander sammen deigen, for det er en stor porsjon. 

2. Hell røren i en stor langpanne kledd med bakepapir.

3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180-200º i ca. 30 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

4. Server kaken med en topping av kremost med vanilje som sprøytes pent på hver bit.

5. Oppbevar kaken i kjøleskap.