Camilla Pihl bok:

- Man blir fort voksen når man vokser opp med psykisk sykdom i huset

Camilla Pihl vokste opp med en mor som var psykisk syk. I høst kommer hun med en selvbiografi om barndommen sin – og en egendesignet genser, tilegnet mamma.

VOKSTE OPP I SEL I GUDBRANDSDALEN: – Jeg elsker gårdslivet og stillheten der, men samtidig elsker jeg byen, forteller Camilla Pihl, som vokste opp i Sel i Gudbrandsdalen. FOTO: Janne Rugland
VOKSTE OPP I SEL I GUDBRANDSDALEN: – Jeg elsker gårdslivet og stillheten der, men samtidig elsker jeg byen, forteller Camilla Pihl, som vokste opp i Sel i Gudbrandsdalen. FOTO: Janne Rugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne genseren har jeg oppkalt etter mamma. Det er Anne-genseren. Camilla Pihl peker på bildet fra sin nye strikkekolleksjon. En rød, høyhalset genser i mykt alpakkagarn. Genseren skiller seg ut i mengden av strikkeplagg som alle har fått navn etter kvinnene i Camillas slekt. Bestemor Gudrun Olava, tante Ingrid, kusinene Guro og Henriette og alle konene til fetterne. Myke plagg strikket i garnet hun selv har utviklet, og gitt navn etter bestemor Olava.

– Det var bestemor hjemme på Sel i Gudbrandsdalen som lærte meg å strikke. Hun var et håndarbeidsgeni uten sidestykke, og alt jeg kan om håndarbeid, har jeg lært av henne. Kolleksjon min er en hyllest til bestemor og oppveksten min på Nerøygarden.

Egentlig skulle Camilla bare designe seks gensere, men kreativiteten tok overhånd, og hun endte opp med 27. Og den røde genseren, den lune med høy hals, den har altså fått navn etter mamma Anne. Camilla byr på te. Kaffe gjør henne urolig, forteller hun, så hun har sluttet med det. Selv om hun elsker lukten og fortsatt savner smaken.

– Jeg har forsøkt meg på kaffe uten koffein, men det er akkurat som om kroppen tror at den får koffein likevel og blir oppspilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer