Friår i sola:

- Man kan faktisk stikke av fra alt

Mariann Willumsen (52) reiste fra revisorjobben i Bodø, for å bli fjellgeit på Granca i fem måneder.

NYE HORISONTER: - Vi ser andre ting enn folk flest. Vi bruker guidebøker, apper og spør folk. Det er morsomt å stå toppene og gjenkjenne landskap vi har gått i tidligere, sier Mariann. Her sammen med mannen og datteren. FOTO: Privat
NYE HORISONTER: - Vi ser andre ting enn folk flest. Vi bruker guidebøker, apper og spør folk. Det er morsomt å stå toppene og gjenkjenne landskap vi har gått i tidligere, sier Mariann. Her sammen med mannen og datteren. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

- Det handler om å ta grep og bestemme seg, sier Mariann og slenger brune legger opp på den hvite plaststolen.

Hun sitter på terrassen utenfor leiligheten hun og mannen Per Helge leier på soløya Gran Canaria. Sol og havutsikt er inkludert. En stor kontrast til været i hjembyen Bodø.

Som kvinner flest løp Mariann i hamsterhjulet. Med full jobb, barn som skulle hentes og kjøres på aktiviteter. Hund som skulle luftes og en vaskemaskin som gikk konstant.

- Man kan stikke av

- Man tenker kanskje at det ikke går an å stikke av fra alt. Men det er mulig hvis man planlegger litt, smiler den karamellbrune Mariann.

Hun stiller i utringet hvit og blå kort kjole. Til tross for at kalenderen viser vinter og mørketid hjemme i Bodø.

- Gevinsten er å komme tilbake med oppladede batterier. De kan fort tømmes når hverdagen består av mange «må» og «bør» sier spesialrevisoren i skatteetaten, som vifter med nylakkerte lyseblå tånegler. Å gå til pedikyr er en del av «boost-pakken».

Blanke ark og fargestifter

- Mange tror at Gran Canaria er kjedelig med noen overfylte strender og tørt landskap. Men jeg har ikke kjedet meg et sekund, sier Mariann, som knapt sitter i ro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer