Henriette Steenstrup:

- Man må jo tro at man er verdt å elske, hvis man skal treffe noen. Og det tenkte jeg da jeg traff ham

Egentlig prøvde Henriette Steenstrup å gi bort mannen hun selv endte opp å gifte seg med. - Det ble heldigvis ikke match mellom dem, sier hun til KK.

FILMAKTUELL: Henriette Steenstrup spiller rektor Liv i Dag Johan Haugeruds kritikerroste drama «Barn», som har rullet seksere og femmere på terningene i landets største aviser. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
FILMAKTUELL: Henriette Steenstrup spiller rektor Liv i Dag Johan Haugeruds kritikerroste drama «Barn», som har rullet seksere og femmere på terningene i landets største aviser. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Hun har tatt vare på et lydopptak fra julen 1981. Sju år gammel hadde Henriette underholdt familieselskapet julaften med hele 35 skottevitser. Hun har selv telt dem. Erkjent at hun må ha vært et slitsomt barn. Så lenge hun kan huske har hun hatt et ekstra gir. Alltid i sentrum av familieselskapene, med løse vitser, eller tunga ut av munnviken, bøyd over den klassiske gitaren. Mens storesøsteren «satt rolig i et hjørne og var smart», ga hun mer gass.

Vanskelig å forestille seg? Skuespiller og komiker Henriette Steenstrup (44) som har kastet seg hemningsløs inn i de mest hysteriske TV-seriene, de pinlige sketchene og de klammeste karakterene. Som dukker opp igjen, selv om du har zappet til neste kanal, i det ene talkshowet etter det andre, som vert eller gjest, og du et øyeblikk lurer på om ungenes godteri har satt seg fast i fjernkontrollen, men nei, hun er der også.

«Torsdag kveld fra Nydalen», der ensemblet bestående av humorkollegaer som Morten Ramm, Henrik Thodesen og Else Kåss Furuseth tok den helt ut, talte der andre tiet, ble en æra, og kanskje Henriettes store gjennombrudd for snart ti år siden - som komiker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer