Utroskap

Mange er flaue over å innrømme at partnerens bruk gjør dem sjalu og usikre

Facebook gjør det enklere å pleie kontakt med venner og kjente, men kan også ødelegge forholdet til dine aller nærmeste.

UTROSKAP PÅ FACEBOOK: Dette fenomenet har blitt mer og mer vanlig. Foto: Shutterstock / Antonio Guillem
UTROSKAP PÅ FACEBOOK: Dette fenomenet har blitt mer og mer vanlig. Foto: Shutterstock / Antonio Guillem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelser gjort blant skilsmisseadvokater i USA viser at Facebook og andre sosiale medier i økende grad oppgis både som kilde og bevis for oppdaget utroskap, og påfølgende brudd.

Utroskap på Facebook er blitt så vanlig at det til og med er opprettet en egen Internettside dedikert til fenomenet (Facebookcheating.com), forteller psykolog Kristin Spitznogle.

– Amerikanske ABC News kaller da også Facebook for «det nye leppestift-merket på skjorta». Blant de med svin på skogen, er det nemlig mange som slurver med nettdiskresjonen og blir tatt på fersken når partneren mer eller mindre planlagt dumper innom innboksen til den skyldige, sier Spitznogle.

LES OGSÅ: Mistenker du at han er utro?

Det er altså god grunn til å ta på alvor hvordan vi oppfører oss på sosiale medier.For psykologen er Facebook blitt et fast og forutsigbart samtaletema for klienter i terapirommet.

– Temaet dukker opp ofte! Mange er flaue over å innrømme at partnerens bruk av Facebook gjør dem sjalu og usikre. Det er derfor noe mange ikke snakker åpent om. Interessant nok har jeg inntrykk av at de unge faktisk har bedre kjøreregler enn de godt voksne. Antagelig fordi de har vokst opp med sosiale medier, og har en bedre forståelse av hvordan man bør forholde seg til dem, sier Spitznogle. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer