Guro Fostervold Tvedten:

– Mange har sagt at jeg har ofret min karriere for ­Håvard

Spørsmålet Guro Fostervold Tvedten stilte seg etter at hun mistet jobben, var: Hvem er jeg om jeg ikke er programleder på tv lenger?

– Jeg savner ham når vi ikke er sammen. Han er min beste venn, sier Guro om Håvard. FOTO: Truls Qvale
– Jeg savner ham når vi ikke er sammen. Han er min beste venn, sier Guro om Håvard. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

Det er ikke akkurat dét man ­lærer på journalistikk­høy­skolen: å bli forelsket i intervju­objektene sine. Jeg skjønte at jeg var i «trøbbel».

Året var 2005. Hun var journalist i TV 2 Sporten, han var publikums­favoritt og klar for å lose Norge gjennom flere seire i håndball-VM i Tunisia, med sin skuddsikre høyrearm fra venstrekanten.

Guro hadde egentlig takket nei til å jobbe under mesterskapet, men i siste sekund ble hun overtalt av kollegene sine til å dra. Hun var på høyden av karrieren sin da VM gikk av stabelen, var blitt et kjent fjes for det norske folk etter sportsanker-­jobben. Mange var også nysgjerrig på å vite hva hun holdt på med på fritiden.

Da hun ankom VM-byen rett etter åpningskampen, var kubjellene og de norske flaggene allerede i full gang med å kjempe om oppmerksomheten. Stemningen var det ingenting å utsette på, men Norges kantspill hadde dessverre ikke levd opp til de høye forventningene. ­Første oppgave for Guro: lage en kritisk reportasje om håndballguttas vingspill.

Da møtte hun Håvard. Og selv for den engasjerte idrettsutøveren var det vanskelig ikke å miste fokus et øyeblikk da den flotte blondinen med den sjarmerende moldedialekten gjorde sin entré. Det sa pang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer