Donald Trump

- Mange kan nok ha sympati med Trump her, fordi Clinton også vil akseptere senabort

Sånn helt på tampen tenkte vi det var greit med en liten oppfriskning av hva presidentkandidatene egentlig står for.

USA-VALGET: Valgdagen faller i USA alltid på tirsdagen etter den første mandagen i november. I år blir det altså den 8. november. Men hva står egentlig presidentkandidatene for?  Foto: Alca/AFP/Scanpix
USA-VALGET: Valgdagen faller i USA alltid på tirsdagen etter den første mandagen i november. I år blir det altså den 8. november. Men hva står egentlig presidentkandidatene for? Foto: Alca/AFP/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg valg i USA. Natt til 9. november norsk tid avgjøres det hvem som skal lede verdens mest innflytelsesrike land de neste fire årene, etter en lang kamp, som også har blitt kalt «tidenes styggeste valgkamp». 

Og det er ikke rart om du ikke har klart å følge med hele tiden. Debattene har vært mange og kontroversielle i forkant av valget - og spesielt har Donald Trumps utsagn om sitt noe alternative kvinnesyn vekket oppsikt verden over (les mer om det her).

Den republikanske presidentkandidaten har stadig plumpet uti det med utsagn som for det første fort flytter oppmerksomheten vår ørlite bort fra politikken, og som for det andre ikke alltid er like tydelig i formidlingen av hva han egentlig vil.  

LES OGSÅ: Disse kjendisene støtter Donald Trump

- Det er generelt litt vanskelig å vite hva Trump vil. Med ham har det vært en masse slagord, mens han ikke har vært så spesifikk på hvordan han skal klare å gjennomføre løftene sine, sier Alf Tomas Tønnesen, førsteamanuensis amerikansk kulturkunnskap ved Høgskolen i Volda.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer