Hvordan slette profil på Facebook

Mange sliter med å slette profiler til nære avdøde

Ifølge Norsk senter for informasjonssikring, har det hittil i år har vært 280 saker om sletting av profiler til avdøde på Facebook.

EVIG DIGITALT LIV? Ønsker vi å leve videre digitalt etter vår død? Foto. NTB Shutterstock
EVIG DIGITALT LIV? Ønsker vi å leve videre digitalt etter vår død? Foto. NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tenk deg at en av dine nærmeste går bort. Den du er glad i har en Facebook-profil. Skal den bestå eller slettes? Og hvordan går du så fram for å slette en annens profil?

Det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal gå fram for å slette en avdøds Facebook-profil.

Ifølge Hanne Stine Kind, kommunikasjonsleder ved NorSis, Norsk senter for informasjonssikring, har det hittil i år har vært 280 saker om sletting av profiler til avdøde på Facebook ved førstelinjetjenesten til NorSis slettmeg.

Ifølge Kind anbefaler NorSis i første omgang å ta kontakt med den aktuelle tjenesteleverandøren hvis du opplever utfordringer med kontoer i sosiale medier.

Hun påpeker at det ikke er mulig å kontakte Facebook gjennom e-post eller telefon. Facebook baserer seg på kontakt gjennom egne kontaktskjemaer.

Disse skal i utgangspunktet være enkle å bruke dersom du har dødsattest eller skifteattest.

- Ved bruk av andre dokumenter er det litt mer krevende fordi det også kreves en fullmakt på at du har rettigheter til å slette kontoen. I en skifteattest står det for eksempel hvem som har slike rettigheter. Det gjør det enklere for brukerne, sier Kind til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.