Fødselsmerke

- Mange stirret på meg, og hvisket idet jeg gikk forbi

Becca Lee (30) får ofte spørsmål om hva som har skjedd med ansiktet hennes. I mange år skammet hun seg over det, og turte ikke å gå ut av døra uten å sminke det vekk.

FØDSELSMERKE: Becca Lee ble født med fødselsmerker i ansiktet, på halsen og øynene. Det har vært veldig utfordrende for henne. Foto: Privat/Instagram
FØDSELSMERKE: Becca Lee ble født med fødselsmerker i ansiktet, på halsen og øynene. Det har vært veldig utfordrende for henne. Foto: Privat/Instagram Vis mer
Publisert

Becca Lee (30) fra Minnesota ble født med fødselsmerker i ansiktet, på halsen, og til og med på øynene. Fødselsmerkene gir huden en rødlig og blå-grå farge.

Fødselsmerkene er et resultat av at blodårene ikke utviklet seg slik de skulle, før Becca ble født.

Becca skammet seg over fødselsmerkene i mange år, og har prøvd flere forskjellige laserbehandlinger for å fjerne eller redusere dem. Hun ble som regel hjemme fra skolen de påfølgende dagene, til rødheten hadde begynt å avta.

- Jeg pleide å hate fødselsmerkene. Det var vanskelig å vokse opp med, og jeg var veldig beskjeden da jeg var yngre, fordi jeg var så redd for hva andre skulle tenke om utseendet mitt, har Becca tidligere uttalt til Daily Mail.

Hun forteller videre at hun var heldig som vokste opp i en liten by, da de fleste rundt henne kjente til hvem hun var, og visste årsaken til at ansiktet hennes hadde en annen farge.

- Jeg tror det har bidratt til mindre mobbing, sier hun.

Turte ikke å gå ut døren uten sminke

De største utfordringene kom da Becca begynte på ungdomsskolen.

- Jeg husker at mange stirret på meg, og hvisket idet jeg gikk forbi. Jeg fikk ofte spørsmål om hva som hadde skjedd. Det var på den tiden jeg virkelig ble bevisst på utseendet mitt, og begynte å sminke over fødselsmerkene, uttalte hun videre til Daily mail.

Becca nektet å gå ut døren hjemme uten sminke på. Hun turte ikke å snakke med gutter, fordi hun var redd for at de ikke skulle synes at hun var pen.

Becca la nylig ut en Instagram-video med kommentarer hun ofte får: «Det ser ut som at du har blitt banket opp. Hvem misbruker deg? Du er så stygg uten sminke. Du burde få det fjernet».

MÅTTE ALLTID SMINKE SEG: Becca turte ikke å gå ut av døra uten sminke da hun var yngre. Foto: Privat/Instagram
MÅTTE ALLTID SMINKE SEG: Becca turte ikke å gå ut av døra uten sminke da hun var yngre. Foto: Privat/Instagram Vis mer

Skammer seg ikke lenger

De siste årene har Beccas forhold til eget utseende og sminke endret seg: Det som tidligere var en nødvendighet, slik at hun kunne dekke til fødselsmerkene, har nå blitt en hobby og måte å være kreativ på.

På Instagram har hun over 138.000 følgere, og på TikTok nesten det dobbelte. Hun deler hovedsakelig sminketips, og snakker ofte om fødselsmerkene til følgerne sine, da hun får mange spørsmål om det. Nylig fikk hun spørsmål om hvorfor hun har annerledes farge på øynene:

- Mange har spurt om jeg bruker kontaktlinser, eller om jeg har tatovert øynene mine, men jeg har fødselsmerke der også. Det påvirker ikke synet mitt, forklarer hun i en Instagram-video.

Ønsker å inspirere andre

Ettersom Becca nå er komfortabel med å vise seg uten sminke, får hun kommentarer om det også:

- Selv om jeg har fødselsmerker, og nå tør å vise dem frem, betyr det ikke at jeg ikke skal få lov til å bruke sminke. Jeg liker meg seg både med og uten sminke. Det er ikke enten eller, forteller hun i en video.

Beccas mål er å inspirere andre til å omfavne sine unike trekk, istedenfor å gjemme dem eller skamme seg over dem.

- Nå bruker jeg sminke som kunst, og ikke for å dekke til usikkerhetene mine. Jeg håper at jeg kan inspirere andre til å føle seg bra med seg selv, uansett hvordan de ser ut.

KK har forsøkt å komme i kontakt med Becca Lee, men ikke lyktes.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer