Pilgrimsleden

- Mange tar det i etapper

Å gå pilgrimstur kan du legge opp som du vil, og du trenger ikke å gå i ukesvis. Se mer om hvordan du planlegger en tur som passer deg, og hva du bør tenke på.

ALLE VEIER LEDER TIL NIDAROSDOMEN: Det er mange pilgrimsleder å velge mellom hvis du vil gå til Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Berit B. Njarga
ALLE VEIER LEDER TIL NIDAROSDOMEN: Det er mange pilgrimsleder å velge mellom hvis du vil gå til Nidarosdomen i Trondheim. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Du trenger ikke å være i spesielt god form for å gå pilgrimstur, du blir uansett sprekere undervegs.

På Nidaros Pilgrimsgård møter vi pilgrimsvert Jeannette Postma (72), som tar imot pilgrimmer som kommer frem til målet: Nidarosdomen i Trondheim.

Hun opplever at folk har forskjellig motivasjon for gå pilgrimstur, og tror mange nordmenn har fått øynene opp for dette under koronapandemien.

Og motivasjonen trenger ikke å være religiøs, selv om den er det for enkelte.

- Noen går av religiøse årsaker. Det skjer noe med deg når du går sånn over lang tid, tror Postma.

Hun tror også mange velger å gå pilgrimstur fordi de rett og slett vil på tur til fots. For andre er det en sosial opplevelse - fordi du treffer på mye folk. Derfor bør man ikke være redd for å legge ut på tur alene.

Forskjellige pilgrimsleder

Leder for pilgrimsgården i Trondheim, Ingeborg Collin, er selv på pilgrimstur når vi ringer henne for å spørre om de forskjellige mulighetene for pilgrimsturer i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.