Kroppspositivisme

- Mange tror kroppspositivisme handler om feite folk som ikke gidder å trene

En var slank, en var overvektig. Begge like spiseforstyrra. I en verden der vi bombarderes av det perfekte blir det normale et avvik, mener Carina og Cecilia som definerer seg som kroppspositivister.

ALLE FIKSER PÅ UTSEENDE: For mange er det utenkelig å legge ut et bilde av seg selv uten filter eller retusj. Det har blitt så vanlig at det er det normale som skiller seg ut, mener Carina og Cecilia. FOTO: Astrid Waller
ALLE FIKSER PÅ UTSEENDE: For mange er det utenkelig å legge ut et bilde av seg selv uten filter eller retusj. Det har blitt så vanlig at det er det normale som skiller seg ut, mener Carina og Cecilia. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Denne kroppen skjuler mye smerte. Det er så lett å tro at utseendet vårt forteller alt om hvem vi er og hvordan vi har det. Sånn er det ikke. Kroppen min har gått opp og ned i vekt. Og flere ganger har jeg fått komplimenter for utseendet mitt, når jeg har vært på mitt sykeste, forteller Cecilia Riis Kjeldsen (32) til KK.

Cecilia er kunstfotograf. Og ja, umiddelbart er det vanskelig å se for seg at hun i årevis har slitt med alvorlig depresjon og spiseforstyrrelser, rett og slett fordi utseendet hennes ikke røper de hemmelighetene. De vitner ikke om alle gangene hun har funnet kortvarig lindring i å kaste opp maten. Skammen hun har følt. Mindreverdighetskompleksene.

- Utseendet sier i grunn lite om hvordan vi har det. Likevel har vi lett for å tro at det gjør det. Og mange av oss kommenterer også andres utseende med den største selvfølgelighet, sier Cecilia.

I et mørkt øyeblikk, innlagt på sykehus fordi hun var så langt nede psykisk, ser hun Carina Carlsen (33) dukke opp i nyhetsfeeden. Carina som driver med burleskdans og som viser seg på Instagram i antrekk og positurer stort sett forbeholdt kvinner i helt andre størrelser, er i media fordi hun ufrivillig har blitt retusjert i en reportasje om kroppspositivisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer