Dessert

Mangoostekake

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud(Til 8 personer)Bunn250 g kornmo- eller digestivekjeks110 g usaltet, mykt smør50 g sukker, gjerne mørktFyll3 vanlig mangoer600 g kremost220 g sukker6 egg1 limeDenne kaken kan gjerne lages dagen i forveien. Forvarm stekeovnen til 170°. Ha kjeksen i en food-processor og kjør til den er skikkelig knust. Del smøret i terninger og ha det i sammen med sukkeret. Kjør til du får en «våt sand konsistens». Press kjeksblandingen ned i en springform, ca. 24 cm. Sett den til kjøling mens du lager fyllet. Skrell mangoene og skjær ut kjøttet fra den store steinen. Eventuelt spar litt til pynt. Kjør mangoen til pure. Tilsett osten og bland videre. Ha i sukkeret, og mens maskinen blander, ha i ett egg om gangen. Til slutt, tilsett saft fra lime og bland til du har en fin røre. Hell røren i formen. Legg et dobbelt lag med aluminiumsfolie på benken og sett springformen på.Brett laget opp rundt formen, slik at formen blir «vanntett». Sett den i en langpanne og hell kokende vann i langpannen. (Det er best å helle i vannet etter du har satt langpannen i ovnen). Hell i så mye vann at det går opp til omtrent midten på formen. Stek kaken i en time. Ta kaken vekk fra vannbadet og fjern folien. Avkjøl på rist. Den vil nok være litt gelé i midten, men vil steke videre på sin egen ettervarme. Når kaken er avkjølt, dekk til og sett den i kjøleskapet over natten. Pynt med «osteskiver» av mango, eller annen frukt eller bær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer