Kate Gulbrandsen:

– Mannen jeg var gift med valgte bort livet

Datteren var bare 7 år da ektemannen til Kate Gulbrandsen begikk selvmord.

KATE GULBRANDSEN: Kate Gulbrandsen tok Norge med storm da hun gikk av med seieren i Melodi Grand Prix i 1987. FOTO: NTB
KATE GULBRANDSEN: Kate Gulbrandsen tok Norge med storm da hun gikk av med seieren i Melodi Grand Prix i 1987. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kate Gulbrandsen (57) har jobbet med musikk fra hun entret den norske Melodi Grand Prix-scenen i store skulderputer og med høy lugg på 80-tallet. Nå er hun klar for comeback i sangkonkurransen.

Hun gjorde seg bemerket etter å ha deltatt i flere musikk-konkurranser. I 1987 gikk hun av med den gjeve seieren i Melodi Grand Prix, som ledet henne til en 9. plass i Eurovision samme år.

I årene mellom de to deltakelsene har sangeren gått gjennom en livskrise hun brukte lang tid på å bearbeide. Men i dag er hun klar for å stå på scenen og synge om det. Et viktig budskap, fastslår hun.

Mistet ektemann til selvmord

Kate har datteren Sandra på 21. Det har vært de to fra datteren var 7 år. Sandras far og Kates ektemann valgte å forlate livet. Det har vært en tung sorgprosess for den lille familien, men over tid har de bearbeidet sorgen sammen.

Det har bidratt til at de har et så sterkt forhold som de har i dag.

– Mannen som jeg var gift med valgte bort livet. Det var i 2009, så det er noen år siden, og vi har bearbeidet det ved å prate om det, jeg og datteren min, forteller hun åpenhjertig til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer