Kultur & Underholdning

Manuela går av

Statsråd Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) går av. Barneombud Ida Hjort Kraby trekker seg også.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Hun har selv bedt om å få gå av. Hun vil fratre som statsråd i morgen, sier statsminister Jens Stoltenberg på en pressekonferanse torsdag.

Ramin-Osmundsens rolle i ansettelsen av Ida Hjort Kraby som barneombud har vært omdiskutert, kritisert og gransket de siste dagene.

Statsministeren sa at det nå er kommet ny info frem, som kan reise spørsmål ved om at saken burde vært håndtert annerledes. En samtale 3. januar med en tredjepart kan tolkes dithen at Manuela har oppfordret Hjort Kraby til å søke stillingen.

- Dette er informasjon jeg som statsminister burde ha fått av henne tidligere, sa Stolenberg.

- Jeg tok kontakt med statsministeren i dag morges og informerte om samtalen, som jeg burde ha fortalt om tidligere. Jeg har derfor bedt om å få fratre min stilling, sier Manuela Ramin-Osmundsen.

Også Ida Hjort Kraby trekker seg fra stillingen som barneombud med umiddelbar virkning, etter bare seks dager på jobben. Det melder NRK.

Ramin- Osmundsen har snakket med tidligere likstillingsombud Anne Lise Ryel, en bekjent av Hjort Kraby, og det er den samtalen som kan ha vært en medvirkende faktor til at Hjort Kraby kan ha sett det som en oppfordring til å søke.

Anne Lise Ryel kontaktet selv nylig Manuela Ramin-Osmundsen og ba henne fortelle Jens Stoltenberg hele sannheten om samtalen som fant sted.
Ifølge Aftenpostens nettutgave skal Ramin Osmundsen da ha svart Ryel at alle ville være best tjent med at samtalen ikke ble kjent. Det ble den altså likevel.
Anne-Lise Ryel er nå leder for Kreftforeningen og nestleder i Oslo Arbeiderparti.

- Slik situasjonen ulykkeligvis har blitt, hadde jeg ikke fått jobbet skikkelig med mine hjertesaker slik de fortjener. Jeg har vært under sterkt press de siste dagene, men jeg gikk inn i ansettelsesprosessen med et ønske om å finne den aller beste kandidaten, sa Ramin- Osmundsen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer