Hørselshemmet:

Mari holdt den dårlige hørselen hemmelig hele ungdomstiden

– Jeg kunne aldri le av vitsene til de kule, så jeg brukte hvert eneste friminutt alene på musikkrommet, forteller den 28 år gamle artisten.

HØRSELSHEMMET: – Man skulle ikke tro man kunne få seg jobb innenfor lyd når man hører dårlig, sier Mari Hajem, som i årevis holdt det hemmelig at hun hadde nedsatt hørsel. FOTO: Aleksander Eilertsen Espelid
HØRSELSHEMMET: – Man skulle ikke tro man kunne få seg jobb innenfor lyd når man hører dårlig, sier Mari Hajem, som i årevis holdt det hemmelig at hun hadde nedsatt hørsel. FOTO: Aleksander Eilertsen Espelid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Verdens sterkeste mann» står det på ringeklokken til lydbyrået som ligger et steinkast unna Oslos største shoppinggate, Karl Johan. Døren åpnes sekunder etter at det ringer på. Opp noen etasjer og inn i det som er, og ser ut som, en gammel – men flott Oslo-leilighet. Høyt under taket, godt med lys og mange rom som er gjort om til kontorer og lydstudioer.

Her jobber artist, låtskriver, produsent og lyddesigner, Mari Hajem (28). Hun åpner opp døren og ønsker velkommen, før hun raskt sprader lett tilbake til det ene studioet, for å gjøre seg ferdig med dagens lydarbeid. I dialog med sin kollega er det tydelig at hun vet hvordan ting skal høres ut.

I dag har de spilt inn stemmer til radioreklame. Andre dager kan de lage lyddesign til reklame- eller animasjonsfilm. Her er Mari lyddesigner og komponist. Det er hun som finner de rette lydene, og komponerer dem sammen. Hun komponerer også musikk. En jobb hun synes er kreativ, spennende, morsom og utfordrende.

Aldri har hun hatt en jobb som ikke har vært innenfor lyd eller musikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer