Sinnemestring:

«Mari» kunne bli så sint at hun skremte barna sine

Da barna ble eldre forsto hun at hun trengte hjelp, men var redd ingen kunne hjelpe.

SINNE: Sinneproblematikk kan ha alvorlige konsekvenser, men det kan gjøres noe med. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
SINNE: Sinneproblematikk kan ha alvorlige konsekvenser, men det kan gjøres noe med. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Mari» (32) er en helt vanlig mamma til tre. I dag er eldstemann 6 år. Våren 2017 måtte hun fortelle fastlegen at hun trengte hjelp. At hun skremte barna sine.

- Jeg har alltid vært sånn at jeg kan bli veldig fort sint, men jeg hadde aldri tenkt på det som noe problem før jeg fikk barn, forteller «Mari», som har valgt å fortelle historien sin anonymt.

Det var spesielt når de eldste barna ble eldre, at «Mari» merket at sinnet var et problem. Hun syntes det var vanskelig når de ikke hørte etter eller når ting ikke gikk helt som det skulle. Det eneste reaksjonsmønsteret hun kjente var å reagere med sinne, og hun tente kjapt på alle plugger.

- Det kunne være på grunn av alt fra bråk til at et fat datt i gulvet. Plutselige høye lyder har jeg skjønt at jeg er ganske var på. Det var småting og uhell – situasjoner der ingen hadde gjort noe galt, men vært uheldige, forteller «Mari».

- Jeg kunne bli veldig sint, og jeg så jo at de ble redde.

Når «Mari» ble sint reagerte hun med å brøle så høyt hun klarte. Et av barna ble ofte tatt tak i og båret inn på rommet, for at de skulle skilles fra hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer