Studentøkonomi:

Maria (19): - Studenter må bruke sparepenger for å kjøpe mat

Økte priser gjør at mange studenter sliter økonomisk.

FOTO: Privat
FOTO: Privat Vis mer
Publisert

De siste månedene har det blitt dyrere å leve, og de fleste av oss merker godt at både matvareprisene og strømprisene har økt betydelig.

KK har tidligere skrevet om at aleneforsørgere er noen av de som blir hardest rammet av prisøkningen, men studenter er også en utsatt gruppe, som ofte har lite å rutte med i utgangspunktet.

Maria Strand Munkhaug (19) er helt fersk i studenttilværelsen, og startet nylig på en utdanning innen internasjonale relasjoner i Bodø. Hun forteller til KK at de høye mat- og strømprisene påvirker studenttilværelsen for mange.

- Mange studenter sliter med å få endene til å møtes. Pensumbøker er dyrt, og husleien er veldig høy i mange byer. Prisen for strøm- og matvarer er høyere enn tidligere, og mange studenter må bruker sparepenger eller bufferkonto for å kjøpe mat og pensumbøker, forteller Maria Strand Munkhaug til KK.

- Det kjennes godt på lommeboken

Maria sier at faste utgifter som mobil, husleie og mat kommer i første rekke, og at det for de fleste blir lite rom for å spare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer