Kreft:

Maria (26) mistet moren i kreft

For Maria har det vært viktig å skille mellom sorg og savn.

KREFT: - Jeg er stolt av moren min og hvem hun var. Sykdommen definerte henne aldri, sier Maria. Foto: Ellen Jarli
KREFT: - Jeg er stolt av moren min og hvem hun var. Sykdommen definerte henne aldri, sier Maria. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Det har gått fem år siden Mette Grøholdt (48) gikk ut av tiden. Hjemme i huset på Vinderen i Oslo står fortsatt navnet hennes ved siden av ringeklokka. Bildene hun begynte å male etter at hun ble syk og ikke kunne gå tilbake til jobben som partner i et konsulentselskap, henger på veggen i gangen.

På kjøleskapet henger det bilder av en elsket og savnet mor og hustru (har du også mistet noen du er glad i?). På bordet i stua ligger boken «Berørt», som Mette ga ut bare et halvt år før hun døde. Boken er skrevet til dem som må leve med plager etter varig sykdom. Datteren er glad for at Mette rakk å gi ut boken før hun døde.

– Jeg er stolt av moren min og hvem hun var, sier Maria Øyasæter (26).

LES OGSÅ: Mariannes mann døde to dager etter bryllupet

Formet av foreldrene

Foreldrene viste alltid at størst av alt er kjærligheten. Kjærligheten de delte har blitt en rettesnor i Marias liv også. Hun håper at den dagen hun selv finner en partner og stifter familie, at kjærligheten vil være sterk nok til å tåle at en av dem kan bli syk.

– At ingen av oss skal angre på at vi valgte hverandre, men at vi i stedet er sterke sammen, slik mamma og pappa var. Kjærligheten de viste hverandre da mamma ble syk, har formet meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer