Håp

Maria fikk beskjed om at hun hadde tre måneder igjen å leve

- Jeg ble pragmatisk og iskald, sier regissør Maria Sødahl til KK.

DØDSDOM: Da regissør Maria Sødahl fikk vite at hun hadde kreft, ga legene henne tre måneder igjen å leve. Slik taklet hun den beskjeden, som hun nå har laget film av. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer
Publisert

For syv år siden fikk regissør Maria Sødahl (i dag 53 år) sjokkbeskjeden om at hun kun hadde tre måneder igjen å leve. Hun hadde vært operert for hjernemetastase fra lungekreft og deretter blitt strålebehandlet mot hele hodet.

- Jeg var utrolig ulykkelig over å ikke kunne jobbe mer. Jeg visste ikke om jeg kom til å leve lenge, sier hun til KK i dag.

For det lå ikke i kortene at spillefilmen Håp, som har premiere 22. november 2019, skulle bli en realitet. Og det lå absolutt ikke i kortene at Maria skulle sitte her syv år etter at dødsdommen kom.

Men her er hun, mot alle odds, og kan juble over gode tilbakemeldinger på filmen som handler om hennes egne livserfaringer. Lenge var hun likevel usikker på om hun skulle lage en så personlig film - i redsel for at det skulle fremstå som terapi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer