Adenomyose:

Maria har adenomyose: - Jeg sank sammen midt i byen

Med operasjonssår og voksenbleie ligger Maria Fernanda Moe Nilssen (32) nyoperert på Ullevål sykehus. Det er da hun velger å dele et bilde.

FRAM I LYSET: Maria vil ha mer forskning på typiske kvinnesykdommer, for hun vet at mange lider i stillhet. FOTO: Signe Marie Rølland
FRAM I LYSET: Maria vil ha mer forskning på typiske kvinnesykdommer, for hun vet at mange lider i stillhet. FOTO: Signe Marie Rølland Vis mer
Publisert

«Selv om jeg ligger her med operasjonssår, voksenbleie og et underliv som har opplevd tidenes opprydding er formen på topp».

Årets siste måned er bare noen dager gammel, men foreløpig ser det ikke ut som det skal bli hvit jul i hovedstaden. På Ullevål sykehus ligger en ung kvinne som har gjennomgått sin fjerde operasjon. Bare i år er hun blitt operert to ganger for adenomyose, som er en søstersykdom til endometriose.

Maria har vært syk i flere år. Likevel skriver hun disse linjene og deler dem med følgerne sine på Instagram.

- Jeg mener det er viktig med åpenhet, og jeg ville vise hvordan sykdommen kan være. Dette er en vanlig kvinnesykdom, men det snakkes lite om den, og jeg mener det trengs mer forskning og mer kompetanse i helsevesenet. Mange opplever at plagene deres ikke blir tatt på alvor hos fastlegen. Dessverre er plagene også genetisk betinget, sier Maria Fernanda Moe Nilssen (32).

En store operasjon

Maria ble født i Ecuador og vokste opp Kristiansand med sine norske adoptivforeldre. Hun bor til daglig i Trondheim, jobber som flyvertinne i Norwegian og begynte å fly igjen i august etter å ha vært permittert på grunn av Covid-19. Akkurat nå er hun sykmeldt og hjemme hos familien sin i Kristiansand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer