Når mor tar selvmord:

Maria var bare 10 år da hun så moren ta sitt eget liv

- Jeg vet at hun ikke ønsket å forlate meg, det handlet om henne. Hun elsket meg over alt annet.

TRYGG OPPVEKST: Maria vokste opp med moren sin i Drammen, og omtaler oppveksten som trygg og full av kjærlighet – til tross for at moren var syk. FOTO: Privat
TRYGG OPPVEKST: Maria vokste opp med moren sin i Drammen, og omtaler oppveksten som trygg og full av kjærlighet – til tross for at moren var syk. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Maria minnes sensommer og oppholdsvær, hun hadde akkurat kommet hjem fra første skoledag i fjerde klasse og satt i sofaen i stua hjemme og fargela timeplanen med markeringstusj. Signalrosa. Signalgult. Signalgrønt. Dette var alltid stas for hvert semester hun skulle ta fatt på.

Det var helt stille i leiligheten denne ettermiddagen og moren hennes var på soverommet. Mormoren var på besøk og laget middag på kjøkkenet.

Plutselig skjedde det, det som aldri bør skje i livet til en 10 år gammel jente. Døren fra soverommet åpnet seg - ut kom moren i en stormende fart, før hun foretok seg det som mest sannsynlig kan omtales som et barns største mareritt - å se sin mor begå selvmord i deres eget hjem.

Nå tok stillheten over.

LES OGSÅ: Mistet mannen i selvmord - jeg følte at jeg burde ha reddet ham

Minnes bruddstykker

- Det neste jeg husker er at leiligheten plutselig var fylt med ambulansefolk, så husker jeg at jeg var i hagen hjemme hos mormor og morfar, og huset deres var fullt av blomster og kondolanser. Alt dukker opp som bruddstykker i hodet mitt, det må ha gått helt i svart for meg, sier Maria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer