Surrogatmor

Mariannes døtre er født av en indisk surrogat

- Vi er helt åpne på hvordan jentene ble til. Vi har ikke noe å skamme oss over.

FAMILIE I INDIA: Marianne viser Nora Wilhelmine (5) og Iben Sofie bilder av Sumita, som var deres surrogatmor, og hennes familie i India. Foto: Sondre Steen Holvik
FAMILIE I INDIA: Marianne viser Nora Wilhelmine (5) og Iben Sofie bilder av Sumita, som var deres surrogatmor, og hennes familie i India. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sky latter. En lett berøring på armen. En forsiktig klem. Et møte mellom kvinnen som har født barna og kvinnen som er deres mor.

– Vi er ikke venninner. Til det er livene våre altfor forskjellige, men hun er ofte i tankene mine. Vi er knyttet sammen med sterke bånd, sier Marianne. Hverken hun eller Sumita ønsker å stå frem med etternavn i denne artikkelen.

Hun og Håkon er foreldre til Nora Wilhelmine (5) og Iben Sofie (3). Barna er født ved hjelp av surrogatmor i India, begge født av samme kvinne, Sumita (30). Uten Sumita hadde Marianne neppe vært travel tobarnsmor i dag. For 37-åringen er hardt angrepet av Morbus Crohn, en kronisk betennelsestilstand i fordøyelsessystemet. Hun var gjennom flere prøverørsforsøk før legene satte ned et absolutt forbud mot flere forsøk.

Adopsjon ville også blitt vanskelig på grunn av Mariannes sykdom. Så til bryllupet ønsket de seg penger – som skulle brukes til å oppfylle foreldredrømmen. 

KK fulgte Marianne tilbake til landet og kvinnen som har gitt henne så mye, for nå er det Mariannes tur til å gi. Gi de to barna til Sumita og Santosh en mulighet til å skaffe seg en utdanning og et bedre utgangspunkt enn foreldrene deres fikk. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer