Surrogatmor

Mariannes døtre er født av en indisk surrogat

- Vi er helt åpne på hvordan jentene ble til. Vi har ikke noe å skamme oss over.

FAMILIE I INDIA: Marianne viser Nora Wilhelmine (5) og Iben Sofie bilder av Sumita, som var deres surrogatmor, og hennes familie i India. Foto: Sondre Steen Holvik
FAMILIE I INDIA: Marianne viser Nora Wilhelmine (5) og Iben Sofie bilder av Sumita, som var deres surrogatmor, og hennes familie i India. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sky latter. En lett berøring på armen. En forsiktig klem. Et møte mellom kvinnen som har født barna og kvinnen som er deres mor.

– Vi er ikke venninner. Til det er livene våre altfor forskjellige, men hun er ofte i tankene mine. Vi er knyttet sammen med sterke bånd, sier Marianne. Hverken hun eller Sumita ønsker å stå frem med etternavn i denne artikkelen.

Hun og Håkon er foreldre til Nora Wilhelmine (5) og Iben Sofie (3). Barna er født ved hjelp av surrogatmor i India, begge født av samme kvinne, Sumita (30). Uten Sumita hadde Marianne neppe vært travel tobarnsmor i dag. For 37-åringen er hardt angrepet av Morbus Crohn, en kronisk betennelsestilstand i fordøyelsessystemet. Hun var gjennom flere prøverørsforsøk før legene satte ned et absolutt forbud mot flere forsøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer