Narkoman

Marias pappa levde som sprøytenarkoman i flere år

Hun elsket at faren lekte med henne i sandkassen og leste godnatthistorier, men en dag kom han ikke hjem. Det økende misbruket tvang ham bort fra familien og ut i gatene.

SAMMEN: Maria (36) og faren Per (56) har i dag et nært forhold, til tross for flere års atskillelse. Foto: Niels Hougaard/All Over Press
SAMMEN: Maria (36) og faren Per (56) har i dag et nært forhold, til tross for flere års atskillelse. Foto: Niels Hougaard/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Maria har lagt seg etter nok en fødselsdag hvor faren hennes ikke har vært der. Hun lukker øynene og er på vei inn i drømmeland, men så blir hun revet tilbake til virkeligheten. Ved siden av henne sitter en tynn mann. Hun kjenner lukten av sjampo, men den rene duften står i skarp kontrast til ansiktet hun ser. Kinnene er innsunkne, øynene røde. Hun merker at hjertet slår fortere, og det går flere sekunder før hun skjønner hvem det er som sitter der.

LES OSÅ: Ann-Maris sønn ble narkoman som 12-åring

Det er faren hennes, og han har med seg gaver. Blant annet en tegneserie, hvor han har skrevet «gratulerer med dagen» på innsiden.

– Jeg var skrekkslagen, for jeg kjente ham ikke igjen. Jeg så jo en person som så farlig ut. Ikke engang da jeg fant ut at det var faren min, ble jeg rolig for det var jo ikke den mannen som hadde lekt med meg da jeg var liten, forteller Maria Alstrup (36) fra danske Frederikssund.

LES OGSÅ: Anne Cecilie var hjelpeløs tilskuer til at storesøsteren ruset seg

Kjernefamilien

Maria er den eldste av fire søsken, og hun ble født på Vesterbro i København. Per var fast bestemt på at hasj og de mange årene med for mange øl skulle skiftes ut med familieliv, og de flyttet til forstaden Sorgenfri, der kjernefamilien skulle dyrkes. Men selv om det så ordentlig ut fra utsiden, begynte utryggheten å ta over og familielivet å slå sprekker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer