Økonomi

Marie (43) gikk fra økonomisk kaos til bufferkonto og aksjefond på to år

- Jeg er opptatt av at det skal være lystbetont å mestre økonomien sin. Hvis det er prosecco som gjør livet ditt verdt å leve - legg det inn i budsjettet!

TOK GREP: Etter at tobarnsmoren for to år siden bestemte seg for å få kontroll på økonomien og planlegge alt som skulle handles inn, har hun fått en helt ny ro over livet - OG penger på sparekonto. FOTO: Åsmund Holien Mo
TOK GREP: Etter at tobarnsmoren for to år siden bestemte seg for å få kontroll på økonomien og planlegge alt som skulle handles inn, har hun fått en helt ny ro over livet - OG penger på sparekonto. FOTO: Åsmund Holien Mo Vis mer
Publisert

- Jeg, som klarer nesten alt jeg bestemmer meg for i livet, skjønte plutselig at økonomien ikke var noe jeg klarte å følge med på. Det var litt sårt.

I januar 2019 tok Marie Olaussen (43) ordentlig grep om egne penger. Hun har aldri vært en hardbarka «Luksusfellen»-kandidat, et tungt gjeldsoffer eller hatt en økonomi helt ute av kontroll, men hun har levd et liv hvor hun hele tiden har ligget bakpå økonomisk.

Olaussen utviklet en ekte nettbank- og konvoluttskrekk, hvor en klump i halsen vokste seg større hver gang hun måtte fikse noe som omhandlet penger. Hun var bekymret og stressa, og på grunn av en evig vond sirkel med kredittkortgjeld var hun på minussiden allerede den dagen hun fikk lønning.

Alt av utgifter sprang løpsk uten at hun hadde kontroll over hva det gikk til.

- Det var så strevsomt! Jeg brukte ekstremt mye energi til å grue meg. Dessuten var det helt tullete - jeg har en god lønn og alle forutsetninger for å få det til, så det hele var jo bare rør.

Enkle tips

I dag er det nøyaktig to år siden de økonomiske grepene til tobarnsmoren ble iverksatt. Siden den gang har utgiftene blitt satt i system, bufferkontoen har økt og roen senket seg. Hun har til og med blitt ivrig på aksjefond-fronten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer