Fugl

Marinert andebryst

Gjør hver dag til fest.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Wenche Hoel-Knai





(Til 4 personer)
2-3 andebryst
1 fedd hvitløk
tørket basilikum
1/2 flaske tørr hvitvin
2 laurbærblader
8 store tomater
8 mellomstore poteter
olje til pensling

Saus
250 g sopp
olje til steking
0,5 l hønsebuljong
4 dl fløte
salt og pepper

Sett stekeovnen på 225°. Krydre andebrystene med salt, pepper, hvitløk og basilikum. Legg dem i et ildfast fat sammen med hvitvin og laurbær. Sett fatet kjølig i 2 timer.

Skrell potetene og snitt dem halvt gjennom i tynne skiver. Pensle med olje og dryss over litt grovt salt. Bak i ovnen i 1 time.

Stek andebrystene sammen med potetene de siste 20 minutter. De siste 10 minuttene legger du inn tomater som du har delt i to og krydret med salt og pepper. Ta ut andebrystene og la dem hvile i minst 10 minutter før du skjærer dem opp.

Saus: Varm litt olje i en litt høy panne. Del soppen og stek den godt. Sikt i hvitvinslaken og tilsett buljongen. Kok noen minutter. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Server andekjøttet skåret i tynne, skrå skiver sammen med saus, tomater, poteter og gjerne litt frisk basilikum.

Marinert andebryst
Marinert andebryst Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer