Foto: Wenche Hoel-Knai
(Til 4 personer)
2-3 andebryst
1 fedd hvitløk
tørket basilikum
1/2 flaske tørr hvitvin
2 laurbærblader
8 store tomater
8 mellomstore poteter
olje til pensling
Saus
250 g sopp
olje til steking
0,5 l hønsebuljong
4 dl fløte
salt og pepper
Sett stekeovnen på 225°. Krydre andebrystene med salt, pepper, hvitløk og basilikum. Legg dem i et ildfast fat sammen med hvitvin og laurbær. Sett fatet kjølig i 2 timer.
Skrell potetene og snitt dem halvt gjennom i tynne skiver. Pensle med olje og dryss over litt grovt salt. Bak i ovnen i 1 time.
Stek andebrystene sammen med potetene de siste 20 minutter. De siste 10 minuttene legger du inn tomater som du har delt i to og krydret med salt og pepper. Ta ut andebrystene og la dem hvile i minst 10 minutter før du skjærer dem opp.
Saus: Varm litt olje i en litt høy panne. Del soppen og stek den godt. Sikt i hvitvinslaken og tilsett buljongen. Kok noen minutter. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Server andekjøttet skåret i tynne, skrå skiver sammen med saus, tomater, poteter og gjerne litt frisk basilikum.
