Fugl

Marinert andebryst

Gjør hver dag til fest.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Wenche Hoel-Knai(Til 4 personer)2-3 andebryst1 fedd hvitløktørket basilikum1/2 flaske tørr hvitvin2 laurbærblader8 store tomater8 mellomstore poteterolje til penslingSaus250 g soppolje til steking0,5 l hønsebuljong4 dl fløtesalt og pepperSett stekeovnen på 225°. Krydre andebrystene med salt, pepper, hvitløk og basilikum. Legg dem i et ildfast fat sammen med hvitvin og laurbær. Sett fatet kjølig i 2 timer. Skrell potetene og snitt dem halvt gjennom i tynne skiver. Pensle med olje og dryss over litt grovt salt. Bak i ovnen i 1 time. Stek andebrystene sammen med potetene de siste 20 minutter. De siste 10 minuttene legger du inn tomater som du har delt i to og krydret med salt og pepper. Ta ut andebrystene og la dem hvile i minst 10 minutter før du skjærer dem opp. Saus: Varm litt olje i en litt høy panne. Del soppen og stek den godt. Sikt i hvitvinslaken og tilsett buljongen. Kok noen minutter. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. Server andekjøttet skåret i tynne, skrå skiver sammen med saus, tomater, poteter og gjerne litt frisk basilikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer