Kultur & Underholdning

Marits horn

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Ca. 16 stykker)
7–8 ss smør eller margarin
2 ss sukker
5 dl melk
50 g gjær
1 ts salt
ca. 1 kg mel

Smelt smøret. La det surre i kjelen til det nærmer seg brunt. Ha i sukker og melk. La blandingen bli fingervarm før du rører ut gjæren. Bland sammen salt og tilsett melet. Deigen skal være bitte litt løs. La den heve i 30 minutter. Del deigen i 2, kjevle ut til runde leiver og snitt kryss slik at du får 8 trekanter. Rull til horn. Etterhev i 40 minutter. Pensle med egg og eventuelt strø på valmuefrø. Stek på 180° i 10 minutter.

Marits horn
Marits horn Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer