Prematur fødsel:

Marius ble født 16 uker før termin: - Vi setter pris på alle små fremskritt

Stine tok med mann og tre barn til en liten bygd ytterst i havgapet. Her starter hun bedrift, og drømmer om lama-turisme. Så føder hun et barn som snur opp ned på alt.

FØDT FOR TIDLIG: Selv om Marius var ekstremt prematur da han ble født, bestemte Stine og familien å bli boende ytterst i havgapet, i bygda med 30 innbyggere. FOTO: Marthe Svendsen
FØDT FOR TIDLIG: Selv om Marius var ekstremt prematur da han ble født, bestemte Stine og familien å bli boende ytterst i havgapet, i bygda med 30 innbyggere. FOTO: Marthe Svendsen Vis mer
Publisert

En tidlig januardag i 2018. Stine Larsen (30) er 24 uker og seks dager på vei inn i svangerskapet. Legene på sykehuskontrollen sier at alt står tilsynelatende bra til med babyen, og Stine drar derfor på shopping. Midt inne på kjøpesenteret begynner hun å blø voldsomt.

Trebarnsmoren drar tilbake til sykehuset, der hun umiddelbart får beskjed om å ta av seg ringene på fingrene. Hun skal legges i narkose, legene må utføre et katastrofesnitt. Fokuset er på å redde hennes liv.

Bygda med 39 innbyggere

Ett år senere: Harbak ligger helt ytterst i det trønderske havgapet. Når du tror du har kommet til Fosen-halvøyas ende må du fortsette å kjøre, enda litt til. Mot dit vinden blir sterkere, havet villere, og husene stadig færre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer