Lavt Stoffskifte

Martha (70) og Gro (36) Haugen fant ut at de begge led av lavt stoffskifte

– Dette er en lavstatussykdom, og dessverre er det mange leger som har for lite kunnskap om den.

SAMME DIAGNOSE: – Vi kan ikke gjøre alt, men har lært oss å prioritere, sier Martha (70) og Gro (36). Begge sliter med  lavt stoffskifte. Foto: Foto: Irene Jacobsen
SAMME DIAGNOSE: – Vi kan ikke gjøre alt, men har lært oss å prioritere, sier Martha (70) og Gro (36). Begge sliter med lavt stoffskifte. Foto: Foto: Irene Jacobsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO:  Nesten en av ti norske kvinner har en stoffskiftesykdom. Over halvparten av disse kvinnene har lavt stoffskifte, såkalt hypotyreose.

Dette er en autoimmun sykdom som ofte utløses når hormonene begynner å «røre på seg» i puberteten, under svangerskap eller i forbindelse med overgangsalderen. Martha Haugen tror det kan ha startet allerede da hun var i 20-årene. Symptomene hadde kommet snikende.

Kroppen verket, hun frøs og var trøtt, og hodet var så tungt at hun ønsket noen kunne holde det. Men det verste var da hukommelsen begynte å svikte.

– Plutselig klarte jeg ikke å følge en oppskrift, forteller Martha.

Hun – som alltid hadde hatt et strikketøy i hendene, og som hadde strikket gensere, kofter og sokker. Nå forsto hun ikke hvordan hun skulle få det til!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer