Bekhterev:

Martine (35) fikk influensa i julen - endte opp som ufør

– Legen ba meg om ikke å google diagnosen, men jeg gjorde det likevel. Da raknet det for meg.

BEKHTEREV: - Jeg fikk urinveisinfeksjon, smerter i øynene og etter hvert væske og hevelser i flere ledd, forteller Martine om de første symptomene. FOTO: Astrid Waller
BEKHTEREV: - Jeg fikk urinveisinfeksjon, smerter i øynene og etter hvert væske og hevelser i flere ledd, forteller Martine om de første symptomene. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

– Første gangen jeg merket at det var noe galt med kroppen, var da jeg som 18-åring kom hjem fra ferie i Egypt. Der hadde jeg blitt matforgiftet, sier Martine Krogh Andreassen.

Det var imidlertid etter matforgiftningen at hun skjønte at det kunne være noe mer.

- Hjemme fikk jeg urinveisinfeksjon, smerter i øynene og etter hvert væske og hevelser i flere ledd. Jeg ble innlagt på sykehus og fikk diagnosen «Reithers syndrom». I ettertid har jeg blitt fortalt at dette kan være et forstadie til Bekhterevs sykdom.

Martine fra Asker var aktiv og sporty allerede som barn. Som 13-åring fikk hun hest og ble skikkelig hestejente. I tredje klasse på videregående bestemte hun seg for å bli politi.

Følte seg ekkel

Hun var dedikert og trente målrettet frem mot opptaksprøven. Martine unngikk alkohol og hesten ble solgt, alt dreide seg om å komme inn på Politihøgskolen.

– At jeg gikk all in ga resultater, jeg kom inn på første forsøk som 20-åring, og jeg elsket Politihøgskolen fra første stund, forteller Martine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer