Kidnapping

Mateo (1) ble kidnappet fra barnevogna

- Ekteparet planla å oppdra ham som sin egen, sier politiet.

KIDNAPPING: Den lille gutten ble revet ut av barnevognen, da hans mor gikk på trilletur med ham i Georgia, USA. FOTO: FBI Atlanta // Twitter
KIDNAPPING: Den lille gutten ble revet ut av barnevognen, da hans mor gikk på trilletur med ham i Georgia, USA. FOTO: FBI Atlanta // Twitter Vis mer
Publisert

I slutten av august opplevde den amerikanske kvinnen Leslie Barrera sitt livs mareritt, da hun var ute på trilletur med sin ett år gamle sønn Mateo Alejandro Montufar-Barrera.

Gutten lå intetanende i vognen, da to ukjente mennesker hoppet ut av en SUV, og truet moren med å drepe henne hvis ikke hun ga fra seg sønnen sin.

Til tross for at Leslie kjempet tilbake, og klarte å få tak i pistolen til den ene av kidnapperne, lykkes det kidnapperne å stjele med seg lille Mateo.

Dette ble starten på et fem timer langt mareritt.

Politiet ble raskt varslet, og de tok i bruk sosiale medier for å få hjelp fra publikum.

I tillegg til et bilde av mor og sønn, hadde de også fått tak i et foto av kidnappernes bil fra et overvåkningskamera i nærheten av der gutten ble kidnappet.

Samt klær og eiendeler ettbarnsmoren hadde klart å ta fra den ene kidnapperen i basketaket.

Hadde kledd gutten opp i jenteklær

Etter en intens jakt ble gutten funnet rundt 12 mil unna der han ufrivillig ble skilt fra sin mor. Ifølge politiet var han uskadet da han ble funnet. Kidnapperne hadde ikledd guttten jenteklær, for ikke å vekke mistanke.

Politiet jobber ut ifra et motiv om at det barnløse ekteparet ønsket å kidnappe et barn som de kunne oppdra som sitt eget, skriver nyhetsnettsstedet NBC12.

Det var nemlig ikke første gang ekteparet hadde forsøkt å kidnappe et barn den dagen de tok Mateo.

Bare 15 minutter før hendelsen, ble en annen kvinne observert i håndgemeng med et par som hoppet ut av en rød SUV. Også hun hadde en baby i armene, som kidnapperne forsøkte å stjele. Men dette forsøket var mislykket.

Politiet i sjokk

Under en pressekonferanse, etter at gutten hadde kommet til rette, hold politisjef Mike Beller en følelsesladet tale til publikum.

- Ingen av oss kan forestille seg nivået av pur ondskap, som eksisterer i hjertene til noen som ønsker å rive et barn ut av sin mors armer. Jeg er fremdeles sjokkert over ondskapen og egoismen noen mennesker er kapable til, sa Beller.

Jessica Bamaca, lille Mateos tante, er sjeleglad for at nevøen har kommet til rette igjen.

- Jeg takker Gud for at vi fikk muligheten til å se ham igjen. Vi er så takknemlige overfor alle som har hjulpet oss. Det er en trøst at han endelig har kommet hjem igjen, har morens søster uttalt, ifølge nettstedet Inside Edition.

Nå er det The Georgia Bureau of Investigation som har tatt over saken, og det er foreløpig uklart hvilken straff de to kidnapperne kan vente seg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer