Med Atlanterhavet på dørstokken

En smak av Middelhavet, et glimt av Skagen og en følelse av Tolkiens Hobbit-tun. Hvem sa at Trøndelag ikke kan være eksotisk?

BYGDERENESSANSE: Det startet med en strandbar i vannkanten, men er blitt et prosjekt som omfatter verdiskaping for hele Stokkøya, hele året. Foto: Runar Larsen
BYGDERENESSANSE: Det startet med en strandbar i vannkanten, men er blitt et prosjekt som omfatter verdiskaping for hele Stokkøya, hele året. Foto: Runar Larsen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Du trenger slett ikke å reise ut av landet for å få en eksotisk ferieopplevelse. Stokkøya har det meste.

– Det er så mange fine steder i Norge, derfor ville vi skape noe annet enn et ordinært hotell. Målet er at gjestene virkelig skal huske at de har vært akkurat her, sier Torild Langklopp.

Hun er daglig leder på Stokkøya Strandhotell og Strandbaren, som hun eier sammen med ektemannen Roar Svenning, og søsteren Ingrid Langklopp og hennes mann Niels Stagegaard.

Uvanlig arkitektur

Den lille øya i Åfjord kommune, et par timers kjøring fra Trondheim – inkludert fjordkryssing med ferge – er et godt stykke utenfor det typiske turisttråkket.

Da Torild og Roar tok over Roars hjemgård for 20 år siden, hadde stedet åpenbart potensial også utover campingturistene som fant veien ut hit. Med en halvmåneformet og finkornet strand, milde fjell og uforstyrret havutsikt som rammer for det nye prosjektet, traff de blink da de utviklet en ny sjanger innen overnattingsenheter: SUB-lugarer (sov under bakken).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer