Lavere rente:

Med denne setningen kan du få lavere rente på lånet ditt

- En gang i året bør alle gå over prisen på boliglånet.

LAVERE RENTE: Kvier du deg for å forhandle rente med banken? Start med å sende en melding i nettbanken, anbefaler Cecilie Tvetenstrand, som både er Spare- og forbrukerøkonom i Storebrand, jobber som programleder i Luksusfellen og sist, men ikke minst, er KK´s faste økonomiekspert. Foto: NTB
LAVERE RENTE: Kvier du deg for å forhandle rente med banken? Start med å sende en melding i nettbanken, anbefaler Cecilie Tvetenstrand, som både er Spare- og forbrukerøkonom i Storebrand, jobber som programleder i Luksusfellen og sist, men ikke minst, er KK´s faste økonomiekspert. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Vi har én dårlig nyhet og opptil flere gode - men aller først: Det er dyrtid i landet, det er sikkert og visst, og ikke bare steg matprisene med 11,5 prosent i løpet av fjoråret ifølge Statistisk sentralbyrå.

Også boliglånsrenta kryper oppover, i små brutale hakk om gangen, og med store konsekvenser for alle som har boliglån.

I løpet av 2023 vil styringsrenta stige til 3 prosent ifølge Norges Bank sine prognoser, noe som vil føre til at boliglånsrentene her til lands vil stige til mellom 4 og 4,5 prosent.

Nå tror flere at denne vil bli enda høyere ettersom prisene har økt mer enn Norges Bank la til grunn i desember.

Mens det er lett å se til matbudsjettet for å kutte kostnader, glemmer mange at en telefon til banken for å få lavere rente, også kan spare deg for en god slump i måneden.

Når vi ringer Cecilie Tvetenstrand, som både er Spare- og forbrukerøkonom i Storebrand, jobber som programleder i Luksusfellen og sist, men ikke minst, er KK´s faste økonomiekspert, kan vi godt innrømme at vi bærer på en drøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.