Enkemann:

- Med fire barn hadde jeg ikke noe valg. Vi måtte leve videre

Gudrun og Hagbardur gledet seg til å bli firebarnsforeldre - så falt hun om på stuegulvet.

ENKEMANN: Hagbardur ble sittende igjen alene med fire barn da kona døde i barsel. FOTO: Privat
ENKEMANN: Hagbardur ble sittende igjen alene med fire barn da kona døde i barsel. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Med fire barn hadde jeg ikke noe valg. Livet måtte gå videre for oss som levde, sier Hagbardur Valsson (49).

Da den høygravide kona hans Gudrun Sigurdardottir fikk hjertestans og falt om på gulvet hjemme i Nittedal 12. juni 2013, klarte han å beholde roen. Han ringte 113 og svigermor, og satte så i gang med hjerte- lungekompresjon.

– Snart var huset fullt av mennesker, og jeg prøvde å skjerme barna mens operasjonsteamet utførte et nødkeisersnitt der Gudrun lå på stuegulvet hjemme. Det var den eneste måten de kunne prøve å redde livet hennes på, sier Hagbardur nøkternt.

– Etter noen minutter fant de barnets puls, etter en time Gudruns. Det ga håp.

Et tøft svangerskap

Både Gudrun og Hagbardur er fra Island, og møttes i det islandske miljøet i Oslo. Hagbardur og deler av familien hans har bodd her siden 1988, og han har et stort nettverk av både islendinger og nordmenn. Gudrun kom som au pair, og møtte den fem år eldre landsmannen sommeren 1997.

Deres første møte var på en T-banestasjon, med påfølgende kinobesøk. De vanket i det samme miljøet, og ble snart et par. Hun var den gang 18 år, og begge drømte om en fremtid sammen. De ville ha mange barn og alt så ut til å klaffe for det forelskede paret. Det ingen visste var at deres tid sammen var begrenset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.